Suure duelli eel: Šarapova «kuulujutu-raamat» valmistas Williamsile suure pettumuse

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams (vasakul) ja Maria Šarapova on tenniseväljakutel pidanud palju tuliseid lahinguid.
Serena Williams (vasakul) ja Maria Šarapova on tenniseväljakutel pidanud palju tuliseid lahinguid. Foto: GLYN KIRK / AFP / Scanpix

Endised maailma esireketid, aegade kuulsamate naistennisistide esirinda kuuluvad Serena Williams ja Maria Šarapova peavad täna Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel oodatud duelli. Elektrit on nende vahel õhus aga juba enne väljakule tulekut.

Kui Šarapova tegi pärast dopingukaristust come-back’i aasta tagasi, siis lapse sünnitanud Williams naasis Suure slämmi areenile just nüüd Pariisis. Fortuuna tahtis, et naiste turniiri suurimad staarid kohtuks omavahel juba neljandas ringis (ehk 1/8-finaalis). Täna õhtupoolikul too maiuspala Roland Garros’ tennisekeskuse peaväljakul toimuma saabki.

Ent tegemist ei saa olema põrmugi sõbraliku arveteklaarimisega. Williamsit ärritas, mida Šarapova oma raamatus tema kohta kirjutas ja eilsel pressikonverentsil andis ta sellest ka kogu maailmale teada.

«Teeme mõlemat come-back’i … täiesti erinevatel põhjustel. Tema on olnud tagasi juba üle aasta, mina natuke vähem. Ma ei tea, mida muud öelda,» lausus ameeriklanna hakatuseks.

Tegelikult oli tal öelda küll. Šarapova kirjutas hiljuti ilmunud raamatus, kuidas Williams pärast 2004. aasta Wimbledoni finaalikaotust talle riietusruumis halastamatult nuttis.

«Terve ta raamat koosnes ainult kuulujuttudest. Sada protsenti. Vähemalt need kohad, mida mina lugesin. Ma ei saa jätta ütlemata, et see valmistas mulle pettumuse,» lausus Williams päev enne uut duelli. «Olen riietusruumis pärast kaotust mitu korda nutnud. Arvan, et see on täiesti normaalne. Minu meelest näitab see kirge ja tahet. Mul pole midagi varjata ega häbeneda, aga kõik, mis seal toimub, peaks ka jääma sinna. Kindlasti ei ole viisakas seda mitte eriti positiivses toonis oma raamatus kõigi ette tuua.»

Ent pärast seda on Šarapova suutnud Williamsit võita vaid ühe korra – sama 2004. Aasta lõpus WTA finaalturniiril. Üldsaldo on 19:2 Williamsi kasuks. Ometi peab 23-kordne Suure slämmi tšempion täna venelannat soosikuks.

«Päris ausalt, arvan, et ta on ilmselt favoriit. Ta on juba veidi üle aasta mänginud. Mina alles alustasin ja kogun tunnetust. Lisaks on liiv talle parem väljakukate. Aga see saab olema mulle hea test,» sõnas Williams.

Ning jõudis taas jutuga omavaheliste suheteni: «Mul pole tema suhtes negatiivseid emotsioone. Olin lihtsalt ses kuulujutu-raamatus pettunud. Olin üllatunud, et seal oli nii palju juttu minust. Mitte just kõige positiivsemas alatoonis, minu arvates. Ma ei teadnud, et mu karjäär talle niivõrd tähtsal kohal oli. Eriti pärast lapse sünnitamist julgen öelda: naised, ka tipptennisistid, peaks üksteist pigem aitama ja julgustama. Mina näen, et ühe edu peaks mõjuma teisele innustavalt. Olen seda öelnud juba tuhat korda. Ma ei mõelnud temast midagi halba isegi siis, kui tal see dopinguskandaal juhtus. Pigem imetlesin ta vaprust, kui ta sellest rääkis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles