Kontaveit lõpetas Schaapiga koostöö, uus treener on Andy Murray äi (14)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigel Sears koos oma senise kuulsaima õpilase, endise maailma esireketi Ana Ivanoviciga.
Nigel Sears koos oma senise kuulsaima õpilase, endise maailma esireketi Ana Ivanoviciga. Foto: Paul Crock / AFP / Scanpix

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit hakkab tegema koostööd kogenud inglase Nigel Searsiga, kellega alustatakse poolte kokkuleppel kolmekuulise katseajaga tööd juba sellel nädalal Hollandis.

Kontaveit lõpetas koostöö Schaapiga, kelle käe all treenides võitis ta eelmisel aastal tema kodumaal Hollandis karjääri esimese WTA turniiri ja jõudis ühtekokku neljal erineva tasemega turniiril finaali (3 WTA, 1 ITF). Maailma edetabelis jõudis Kontaveit 100 parima naise hulgast 25 parema sekka, kirjutab anettkontaveit.ee.

«Glenniga koostöö jooksul sain ma kindlasti paremasse füüsilisse vormi. Ta õpetas mind mängus paremini oma löögiarsenali kasutama ja eelkõige tegi minuga väga palju rasket ja rutiinset tööd. Ma õppisin temaga koostöö ajal enda mängu paremini tundma ja usaldama,» kommenteeris Kontaveit.

Uus treener: kuulsad õpilased ja veel kuulsam väimees

61-aastane Sears, kes oli ka ise profitennisist, on ligi kahe treenerikümnendi jooksul juhendanud maailma esikümnesse kuulunud mängijaid: Amanda Coetzerit (parim edetabelikoht 3.), Barbara Schetti (7.), Daniela Hantuchovat (5.), Maria Kirilenkot (9.), Ana Ivanovici (1.) ja Jekaterina Makarovat (8.). Alates eelmise aasta suvest juhendaski Sears Makarovat, kellega tehti koostööd kuni mulluse USA lahtiste meistrivõistluste lõpuni.

Tema esimene kuulsam hoolealune oli Hantuchova. Slovakitar võitis koostöö ajal maineka Indian Wellsi turniiri, jõudis aastatel 2002-03 kolmel Suure slämmi turniiril järjest veerandfinaali ja tõusis maailma viiendaks numbriks. Ent Prantsusmaa lahtistel 2003 kritiseeris Sears avalikult õpilase suhtumist. Koostöö katkes ajutiselt, aasta hiljem leidsid nad üksteist taas, kuni 2006 tuli lõplik lahkuminek.

Juunis 2011 sai Searsist mõõna langenud endise maailma esireketi Ana Ivanovici treeneritetiimi juht. Ent serblanna tulemused eriti ei paranenud ning pärast Wimbledoni 2013 teatas Ivanovic Searsi vallandamisest.

Kuid nagu Hantuchovaga, sai Sears ka Ivanoviciga mõne aja järel (juulis 2015) taas kokku. Järgnenud koostöösse mahtus ka üks ehmatav sündmus: 2016 Australian Openi ajal kukkus Sears Ivanovici mängu vaadates tribüünil kokku. Ta toimetati haiglasse, kust pääses välja järgmisel hommikul. Tegemist olnud allergilise reaktsiooniga sushile. Koos Ivanovici tennisest loobumisega (detsembris 2016) lõppes ka koostöö Searsiga.

Sears on abielus ja kahe lapse isa. Üks neist, tütar Kim, on liialdamata maailmakuulus: Suurbritannia parima tennisisti, endise maailma esireketi Andy Murray abikaasa.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles