Eestil põhjust muretseda? Aafrika jalgpallurid leidsid ramadaniga kaasnevale probleemile geniaalse lahenduse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mouez Hassen
Mouez Hassen Foto: twitter.com

Tuneesia väravavaht Mouez Hassen on juba kahel kohtumisel järjest teeselnud vigastust. Kõigepealt tegi ta seda mängus Portugali vastu ja nüüd ka Türgi vastu. Tegelikult on aga vigastuste teesklemisel reaalne põhjus, milleks on käimasolev ramadaan.

Nimelt on Hassen visanud ennast platsile pikali just sellel hetkel, kui päike loojub. Päikese loojumine tähendab islami usus paastu lõppu. Nii ongi väravavahi vigastuse teesklemise ajal võimalik teistel mängijatel joosta platsi äärde, juua vett ja süüa erinevaid suupisteid.

Teatavasti ei või paastu ajal süüa mitte midagi. Nii uskumatu kui see ka pole, on antud tegevus Tuneesia meeskonnale edu toonud. Mängus Portugali vastu oldi 2:1 kaotusseisus, kuid juba kuus minutit pärast vigastuspausi suutsid tuneeslased mängu viigistada ja nii lõppeski kohtumine seisuga 2:2.

Tuneesia koondis mängu ajal nälja vastu võitlemas.
Tuneesia koondis mängu ajal nälja vastu võitlemas. Foto: Twitter.com

Türgi koondise vastu tuli Hasseni vigastuspaus seisul 0:0, kuid ka seal suutsid tuneeslased piisavalt energiat saada, et mängida välja taaskord 2:2 viigiseis. Kusjuures selles mängus viskas Hassen ennast lihtsalt väravasse selili.

Ise lisas Hassen oma twitteri kontole postituse kus ta kirjutas: Ma sain vigastada, kuid lisas sinna järgi kolm naeru emoijit, et tegelikku olukorda väljendada. 

Eesti koondis kohtub laupäeval, 9. mail Maroko koondisega, kus on samuti mängimas mitmeid islami usku mängumehi. Teoreetiliselt võib juhtuda ka sellist vigurdamist siin, aga päike loojub laupäeval ametlikult kell 22.35. Koondise mäng algab 19.00, nii et tegelikult päike mängu jooksul loojuda ei jõua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles