Video: võidusõitja ajas boksis alla kolm mehaanikut, kes viidi helikopteriga haiglasse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lucas Auer
Lucas Auer Foto: Juergen Tap / imago/HochZwei

Ungaris peetud kereautode võistlussarja DTM etapil juhtus boksipeatuses karm õnnetus, kus sai vigastada kolm mehaanikut, kes viidi kõik helikopteriga haiglasse.

Vihmasajus peetud võidusõidul suundus Mercedese sõitja Lucas Auer parasjagu boksi, kuid ei saanud õigel ajal pidama ning ajas alla kolm mehaanikut.

Ring hiljem eksis boksipeatuse reeglite vastu teine Mercedese sõitja Edoardo Mortara. Ka BMW sõitja Bruno Spengler ajas boksis mehaaniku alla, kuid see õnnetus lõppes vigastusteta.

Kuigi kõik kolm meest lõpetasid võidusõidu, diskvalifitseeriti nad hiljem, sest nad rikkusid reeglit, mis kohustab: «sõitjatel boksialas kiirust vähendama niipea, kui ta sõidab üle boksiala joone.»

Kolm mehaanikut haiglasse saatnud Auer avaldas pärast võidusõitu kahetsust ning ütles, et ei suutnud juhtunu pärast enam täielikult keskenduda. «Ma lõpetasin võidusõidu, kuid tegelikult olin mõtteis kogu aeg nendega. Tahtsin teada, kuidas neil läheb. Muu mind ei huvitanud.»

«Boksipeatuses on kaks erinevat tüüpi teekatet. Ma sõitsin nii aeglaselt kui võimalik, aga ma ei suutnud enam roolida ning libisesin neile otsa. Ma olin autos kaassõitja. Sellist asja ei tohi enam juhtuda,» jätkas ta.

Mercedese pressiteate kohaselt mehaanikute vigastused tõsised ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles