Repliik: Eesti klubikorvpall lainetab mõõnas - võlad, kohtuasjad ja madal tase

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalik korvpalliliiga lainetab suures mõõnas
Kohalik korvpalliliiga lainetab suures mõõnas Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kui Ühisliigas osalev Kalev/Cramo välja jätta, majandavad Eesti korvpalliklubid juba aastaid peenrahaga. Paraku paistab, et üha nõrgemaks jäävat liigat pole miski ka lähiajal uuele tõusule suunavat.

Juba eelmisel suvel nõrgenduskuuri üle elanud Tartu jätkab noortemeeskonnana. Rapla peab kohtus ellujäämislahingut maksuametiga. August välja rabelenud Pärnu mängib keskpäraste noortega ning TLÜ/Kalev vanakeste ja leegionäridega. Valga-Valkas kannavad põhirolli lätlased. Selline on lühikokkuvõte Eesti tänavusest esikuuikust. Lisaks eemaldati hiljutine medaliklubi Rakvere mullu võlgade tõttu meistriliigast.  

Eesti klubikorvpalli mõõna taga peitub mitme asja kokkulangemine. Andekaid noori ei kasva (või ei kasvatata?) peale, riiklik (tipp)spordi edendamine on poliitikute omavahelise kemplemise varjus hääbumas ning enamik suurfirmasid ei näe vajadust märkimisväärseid summasid oma taskust eemale suunata.

Mis saab edasi? Tartu Ülikooli eilne suurest mängust loobumise uudis võib tähendada sedagi, et hädavajalikke värskeid tuuli pole kohalikku klubikorvpalli Eesti-Läti ühisliiga näol tulemas. On keeruline näha, millist kasu lätlased ühisliigast lõikaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles