Inglismaa koondise kaitsja ei luba oma vanemaid MMile rassismi tõttu

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danny Rose
Danny Rose Foto: Mike Egerton / PA Wire/PA Images

Inglismaa koondise kaitsja Danny Rose ei luba oma vanematel rassismi pärast Venemaale reisida, kuigi vanemad sooviksid väga oma poega mängimas näha.

Rose on täielikult rassismi vastu ning arvab, et Venemaal toimuval MMil ei saa midagi tagakiusamise vastu teha. Sellel põhjusel keelas Rose ka oma vanematel Venemaale reisimise.

Venemaa jalgpalliliit sai hiljuti 25 000 eurot trahvi, kuna Venemaa fännid laulsid rassistlike laule mängus Prantsusmaa vastu, mis toimus märtsis. Inglase sõnul on selline trahv täiesti naeruväärselt väike.

Rose ütles, et tema peamine mure on tema vanemate turvalisus Venemaal. «Ma ütlesin perekonnale, et ma ei taha, et nad mind Venemaale toetama tuleksid, sest tänu rassismile võib kõike juhtuda. Mu isa on väga vihane, ma sain seda tema häälest aru. Ta ütles, et tal ei pruugi tulla elus rohkem võimalusi mind MMil mängimas näha,» vahendab BBC Rose'i sõnu.

«Seda oli väga kurb kuulda, kui isa seda ütles. Kuidagi sai Venemaa MMi endale ja nii ei ole meil kahjuks valikut, peame sellega leppima,» lausus inglane.

Rose'i enda kokkupuude rassismiga leidis aset 2012, kui ta mängis Serbias U21 koondisega, kui teda loobiti kividega ja karmilt sõimati. «Mul ei ole mingit usku õigusemõistmisesse, niiet ma ei lase ennast kuidagi mõjutada. Peale Serbias juhtunut ei toetanud mind samuti keegi,» rääkis Rose.

Inglaste esimene mäng MMil leiab aset 18. juunil, kui kohtutakse Tuneesiaga. Inglastega samasse alagruppi kuuluvad lisaks Tuneesiale veel Panama ja Belgia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles