PM Sardiinias. Tänak: tuleb mängida tarka mängu

Merili Luuk, Alghero
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: TGR

Eelmisel aastal Sardiinias karjääri esimese rallivõidu teeninud Ott Tänak kinnitas Eesti ajakirjanikele, et eesootav nädalavahetus on võtmeralliks.

Portugali rallil katkestanud Tänak on kuue ralliga kogunud 72 punkti ning hoiab MM-sarja üldarvestuses Thierry Neuville (Hyundai, 119 punkti) ja Sebastien Ogier’ (M-Sport, 100 p) järel kolmandat kohta. Eestlane loodab punktilisa teenida, sest muidu kõrgesse mängu ei trügi.

«Loogiliselt peale vaadates on ilmselgelt neid punkte vaja. Ega midagi teha ei ole,» sõnas ta. 

«Läheme ja võtame olukorrast maksimaalse, mis meile antakse. Ilmselgelt tuleb anda endast kõik, mis võimalik, samas tuleb mängida tarka mängu,» lisades, et määravaks saab rehvide säilitamine. 

Ott Tänaku masin rallipargis
Ott Tänaku masin rallipargis Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Tänu MM-sarja üldarvestusele stardib Tänak Toyota Yaris WRC-ga kolmandana. See pole kindlasti ideaalne positsioon, kuid eespool stardivad rajapuhastajana ka MM-sarja liider Neuville ja Ogier. Kui Hyundai ilmaennustus väidab, et nädalavahetusel sajab rohkelt vihma, mis annaks eessõitjatele eelise, siis Tänaku ilmaennustus on vastupidine. 

«Hetkel tundub, et ralli ajal vihma ei saja. Täna öösel tuli vihma, aga seda paar tundi ning sellest polnud jälgegi. Loodame, et homme tuleb rohkem vihma ja see jätab mingi jälje ka. Kasu saamiseks tundub, et tee peab ikka päris märg olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles