PM Sardiinias. Ebausk? Latvala hakkas kivikoristajaks

Merili Luuk, Alghero
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota piloodi Jari-Matti Latvala senine hooaeg on olnud erakordselt kehv, sest soomlane on jäänud mitte ainult Ott Tänaku, vaid ka endast kuus aastat noorema Esapekka Lappi varju. Selja taga on kolm järjestikust katkestamist, MM-sarja üldliidrist Thierry Neuville’ist jääb Latvala maha juba 88 punktiga. MM-tabelis on üheksandal kohal ehk kõigil senisel kuuel etapil osalenud meestest viimane. See kõik Latvalat aga muretsema ei pane. Veel.

«Ma ei ole praegu murelik. Kui tead, kuhu lähed ning püsid teel, on kõik korras. Olen mõistnud, et olen võib-olla väga agressiivselt sõitnud. Üritan seda parandada,» rääkis ta pressikonverentsil.

Soome ajakirjanikele kinnitas Latvala, et on varemgi sellises olukorras olnud. «2015. aastal oli mul kolm rallit järjest nulliring, aga lõpetasin ikka hooaja teisena. Minu oskused pole kusagile kadunud ning minu kiirus on säilinud. Nüüd ma pean lihtsalt õiged tükid paika saama.»

Sardiinia rallil osales Latvala esimest korda juba 15 aastat tagasi. Teed on tuttavad, kuid kunagi ei tea, millal võib ette tulla mõni kivi, mis tema nii Argentina kui Portugali ralli lõpetasid. Soomlane naeris, et käis rajaga tutvudes kive eest ära nihutamas.

«Tavaliselt ei peatu ma mitte kunagi, aga mõnes kohas hüppasin autost välja, jalutasin ringi ja otsisin kive, visates mõned kivid isegi eemale,» rääkis Latvala.

Latvala kivikoristustööd nägi isegi MM-sarja liider Thierry Neuville. «Seni, kui sa kive eest ära liigutad, on hästi. Aga kui need ette jäävad, on väga halb lugu!» muigas belglane.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles