Thierry Neuville Postimehele: kunagi pidasime Otiga kukepoksi viimastele kohtadele, nüüd võitleme esikohale

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville on trenninarkomaan ning armastab raskustega möllata ralliteemalistes jõusaalides.
Thierry Neuville on trenninarkomaan ning armastab raskustega möllata ralliteemalistes jõusaalides. Foto: Wilhelm Westergren/red Bull Content Pool

Kui MM-sarja üldliider Thierry Neuville (29) poleks rallisõitja, oleks ta sõiduõpetaja. 19-aastaselt vastostetud Opel Corsaga Luksemburgi rallil osaledes sai ta aga aru, et just pöörane kiirus ja adrenaliin meelitab teda kõige rohkem. Enne rooli taha istumist proovis ta õnne kaardilugejana. Ebaõnnestunult.

«Jõudsime esimesest katsest läbida vaevalt kümme kilomeetrit, kui sõitsime vastu puud. Siis sain aru, et minust kaardilugejat ei saa – kuigi õnnetus polnud minu süü,» räägib belglane.

Kui toona võisid Neuville’i märkmed siiski ebatäpsed olla, tunnistab ta, et on praegu oma kaardilugeja Nicolas Gilsouli töö suhtes pedant. Rallisõitjana ei taha ta midagi juhuse hooleks jätta.

​Liigseid riske ei võta

«Ma olen väga täpne. Mulle meeldib, kui kõik on legendi kirja pandud ja tean, mida pean tegema. Kui pean riske võtma, siis olen automaatselt ettevaatlik ning kaotan seetõttu aega. Mulle meeldibki olla väga korrektne. Kui see toimib, olen alati kõige tugevam,» räägib ta.

Kui kõik ei lähe aga plaanipäraselt, on kuri karjas. Nõnda pole ka imestada, et Korsika ralli punktikatsel loodetust aeglasemaks jäänud Neuville oli enda peale niivõrd pahane, et ei andnud pärast katset WRC TV reporterile intervjuud ning sõitis intervjuualast vihaselt minema. Hiljem palus belglane vabandust, ent andis mõista, et liigne emotsionaalsus on üks tema nõrgemaid kohti.

Neuville’i tujutsemise üle teevad nalja ka teised rallisõitjad. Eriti nokib belglase kallal prantslane Sebastien Ogier, kes muigas pärast Tänakule võidu toonud Argentina rallit, et Neuville nutab igal võimalusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles