Venemaa laskesuusatamist tabas suur tagasilöök

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MK-etapp Tjumenis.
MK-etapp Tjumenis. Foto: Sergei Bobylev / Sergei Bobylev/TASS

Järgmise nelja aasta jooksul pole ühelgi venelasel asja rahvusvahelises laskesuusaliidus võimu omavatele ametikohtadele. Lisaks ei saa Venemaa järgmise kahe aasta jooksul korraldada rahvusvahelisi võistluseid, mille hulka kuuluvad mõistagi ka MK-etapid.

Teisisõnu tähendab see seda, et venelased kaotasid IBU-s neljaks aastaks hääleõiguse. «Venelased ei tohi olla juhtkonnas ega tehnilises komitees. Neil ei ole häält järgmistel kongressidel ehk nad ei ole täieõiguslikud IBU liikmed,» selgitas IBU pressiesindaja Christian Winkler.

Sellised sanktsioonid kehtestati venelastele McLareni rapordil põhinevatel dopingusüüdistustel, mille kohaselt toimis Venemaal Sotši olümpiamängude ajal riiklik dopinguprogramm.

See on Venemaa laskesuusatamisele suur tagasilöök, sest suurtel riikidel on ülioluline omada liikmelisust nii alaliidu juhtkonnas kui tehnilises komitees.

See, kas Venemaa liikmelisus taastatakse täielikult, otsustatakse septembris toimuval IBU kongressil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles