Mandrile järele rühkiv Inglismaa kõrgliiga kiitis heaks murdelise muutuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi Inglismaa jalgpallureid ei sega, küll aga tihe mängugraafik.
Lumi Inglismaa jalgpallureid ei sega, küll aga tihe mängugraafik. Foto: Stanislav Krasilnikov / TASS / Scanpix

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigaklubid kiitsid heaks muudatuse, mis lähendab neid mandri tippliigadele. Nimelt peetakse alates järgmisest hooajast (2019-20) ka Inglismaal talvel mängupaus.

Mängijad saavad puhata veebruaris ning paus on jaotatud kahe nädala peale - ühel nädalavahetusel peetakse viis ja teisel samuti viis mängu. Karikasarja viies ring nihutatakse nädala keskele ning loobutakse korduskohtumistest ehk edasipääseja selgub ühe mänguga.

«Pole mingi saladus, et meie kalender on väga tihe ja viimastel aastatel oleme sellele probleemile lahendust otsinud,» lausus Inglismaa alaliidu tegevjuht Martin Glenn. Madalamaid liigasid mängupaus ei puuduta, see kehtestatakse vaid kõrgliigas.

Talvepausi kasutavad juba nii Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia kui ka Hispaania liiga, ehkki seal tõmmatakse hinge detsembris-jaanuaris. Inglismaal on see aga traditsiooniliselt kõige tihedam mänguaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles