Lappi Tänakule saatuslikuks saanud hüppest: olin vist ainus, kes seda täisgaasiga ei võtnud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Andreas Solaro / AFP / Scanpix

Toyota sõitjad Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala tundsid kaasa Ott Tänakule ja Martin Järveojale, kes olid sunnitud Sardiinia ralli 9. kiiruskatsel radiaatori purunemise tõttu pooleli jätma.

«Nägin neid tee ääres, kapoti alt tuli suitsu. Aga pikalt polnud aega neile mõelda, sest pidin oma sõidule keskenduma. Tundub, et neil oli kõva maandumine. Kahju küll, aga selline ralli kord on. Läbisime seda hüpet täna mitu korda ja mina olin vist ainus, kes seda täisgaasil ei võtnud. Aga nüüd tundub, et oli õige otsus,» sõnas Lappi.

Talle sekundeeris meeskonnakaaslane Latvala. «Ott oli tee ääres, ohukolmnurk väljas, nii et aitäh talle, et ta nii korralikult kõrvale tõmbas. Muidugi pole kunagi meeldiv näha, kuidas meeskonnakaaslane katkestab. Aga see on ralli,» sõnas Latvala.

Ka ralli liider Sebastien Ogier tundis Tänakule ja samuti päeva viimasel katsel katkestanud Teemu Suninenile kaasa. «Üks on mu praegune ja teine endine meeskonnakaaslane, muidugi pole mul hea meel selliseid uudiseid kuulda,» lausus prantslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles