Postimehe video: Tänaku Toyota saadi töökorda, Sardiinia ralli jätkub! (4)

Merili Luuk, Alghero
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak üheksandal kiiruskatsel
Ott Tänak üheksandal kiiruskatsel Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Sardiinia rallil üheksandal katsel raja äärde jäänud Ott Tänak rääkis Toyota pressiteenistusele, et ei osanud taolist probleemi ette näha. Siiski saab ta koos Martin Järveojaga superrallisüsteemis rajale naasta.

Eestlased olid virtuaalselt jõudnud päeva viimasel katsel juba teisele kohale, kui üheksandal kiiruskatsel maandus nende Toyota hüppe järel ninale ning masina esiosa sai tugevalt kannatada, eriti korralikult aga mootor.  

Tänak kinnitas Järveoja sõnu: teelõigul olnud hüpet oldi varem juba neli korda läbitud ning kordagi seal probleeme ei tekkinud. «Seetõttu on raske selgitada, miks see juhtus,» lisas Tänak.

«See on raske hetk ja suur tagasilöök. Kuigi mul polnud täna autos just parim tunne, läks meil hästi ning me olime võitlemas. Kahju on sellise probleemi tõttu päev katkestada,» sõnas ta.

Ometi saavad eestlased peagi rajale naasta, sest kolme tunniga saadi masin hooldusalas taas töökorda. Auto esiosa võeti tükkideks ning eemaldati ka mootor. Aplausi saatel väljus masin hooldusalast Itaalia aja järgi kell veerand kaks öösel.

 «See oli väga suur töö ja tehnikud tegid fantastilist tööd, et Ott tagasi katsetele pääseks,» sõnas Toyota peainsener Tom Fowler. 

Kui esikohal olev Sebastien Ogier ja teist kohta hoidev Thierry Neuville sõidavad ralli korralikult ja ilma suuremate probleemideta lõpuni, käriseb Tänaku vahe MM-sarja liidritega enam kui 50 punkti peale. Eestlane pole lootust kaotanud.

«Juhtunu teeb meie tiitlijahi väga raskeks, ent üritame nüüdsest võita iga järgneva ralli!» teatas Tänak.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles