Tänaku ja Järveoja siht on punktikoht: päris kulgeda ka ei saa

Merili Luuk, Alghero
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja
Ott Tänak ja Martin Järveoja Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Eile Sardiinia ralli üheksandal kiiruskatsel hüppelt tulles autot vigastanud Ott Tänak ja Martin Järveoja naasid superralli süsteemis rajale ning punktikoht pole kaugel. Tänast võistluspäeva 19. kohalt alustanud eestlased on kolme kiiruskatsega tõusnud üldarvestuses 11. positsioonile, kaotades kaheksandal kohal olevale WRC2 sõitjale Jan Kopeckyle +3.00,6. Punktikoht on aga 35 sekundi kaugusel.

Eestlased läksid rajale kõvade rehvidega, säilitades pehmed rehvid otsustavaks võistluspäevaks.

«Punktikatseks peavad värsked rehvid olema, nii et pidime minema peale mixed variandiga. See polnud kindlasti optimaalne, sest oli niiske ja kohati märjad lõigud. Ega meil midagi püüda pole. Nüüd on juba mäng homse huvides,» sõnas Järveoja.

«Päris kulgeda ei saa, WRC2 mehed on ikkagi sihikul. Kolm minutit sai tagasi võtta, kolm minutit veel. Kaheksas koht on ju neli punkti!»

Üheksandal kiiruskatsel lõppes ka soomlase Teemu Sunineni kõrge koha lootus, kes tegi sõiduvea ja parkis oma Fordi vastu tahtmist võssa. 

«Olin eile ikka väga pettunud, sest mul oli võimalus olla esikolmikus. Aga õpin oma vigadest ning olen tänulik, et mulle on antud võimalus edasi sõita. Mõnel sektoril näitasin siiski kiireimat aega, nii et olen sellega rahul,»sõnas Suninen.

Samas kinnitas soomlane, et hoiab end täna veidi tagasi. Seda enam, et ka täna tegi ta sõiduvea. «Aga kohe kui tee veidi kiiremaks läks ning gaasi andsin, sain aru, et pean veidi tagasi tõmbama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles