Vettel võttis Kanadas juubelivõidu ja tõusis MM-sarja liidriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada GP.
Kanada GP. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Ferrari esisõitja Sebastian Vettel teenis vormel 1 hooaja seitsmendal etapil Kanadas selle aasta kolmanda ja karjääri 50. etapivõidu. Vetteli kõrval jõudsid poodiumile veel Mercedese piloot Valtteri Bottas ja Red Bulli sõitja Max Verstappen. Vettel kerkis MM-sarja üldarvestuses esimeseks, sest tema põhikonkurent Lewis Hamilton Mercedesega ületas Kanadas finišijoone alles viiendal kohal – Vettel (121 punkti) möödus Hamiltonist (120) ühe punktiga.

«Ma ei olnud vabatreeningutel autoga rahul ega leidnud rütmi. Kvalifikatsioonis oli olukord teine ning auto fantastiline,» sõnas ajasõidu võitnud Vettel, kelle kõrval stardib Kanada etapile teiselt kohalt Mercedese sõitja Valtteri Bottas. Teise stardirivi hõivavad vabatreeningute valitseja Max Verstappen (Red Bull) ning MM-sarja üldliider Lewis Hamilton (Mercedes).

Montreali tänavaringrada sobib ideaalselt Hamiltonile, kes võidutsenud Kanadas koguni kuuel korral. Viimased kolm aastat pole inglasele keegi seal vastu saanud. Lähiajal on Kanadas triumfeerinud ka Daniel Ricciardo (2014) ja Vettel (2013). Need kolm võidusõitjat on sellel hooajal ära jaganud kõik võidud – igaüks on poodiumi kõrgeimal astmel seisnud kahel korral.

Vormel 1 Grand Prix’de kokkuvõtteid näitab Eesti territooriumil eksklusiivselt Eesti Meedia. Kanada GP põnevamaid hetki näeb Postimehe ja Kanal 12 vahendusel esmaspäeval kell 11.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles