Kui kaugele peab Prantsusmaa koondis MMil jõudma, et Macron Venemaale sõidaks?

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron rääkimas koondise ründajate Antoine Griezmanni (vasakul) ja Kylian Mbappega (keskel).
Prantsusmaa president Emmanuel Macron rääkimas koondise ründajate Antoine Griezmanni (vasakul) ja Kylian Mbappega (keskel). Foto: Franck Fife / AFP/ Scanpix

Prantsuse president Emmanuel Macron ütles teleusutluses, et läheb Venemaale, kui Prantsusmaa rahvuskoondis jõuab järgmisel nädalal algaval jalgpalli MMil veerandfinaali.

«Lähen neid toetama,» ütles Macron iganädalases telesaates Telefoot, välistades võimaluse, et Prantsusmaa koondis ei jõua kaheksa parema sekka. Venemaa võõrustab jalgpalli MMi 14. juunist 15. juulini 11 linnas.

Macron kujutles ennast ka koos Prantsuse koondise peatreeneri Didier Deschampsiga meeskonna riietusruumis enne finaalmängu Moskvas 15. juulil.

«Esiteks laseksin Dider Deschampsil nendega rääkida ja mõtleksin tõsiselt kolme sõna peale...ühtsus, jõupingutus ja enesekindlus,» sõnas Macron, korrates sõnu, mida ta kasutas teisipäeval Pariisi lähedal Clairefontaine´is Prantsuse koondise treeninglaagrit külastades.

«Ma usun neisse ja tunnetasin, et meeskond januneb edu järele ning tahab karika tagasi võita,» lausus president, vihjates sellele, et Prantsusmaa on varem maailmameistriks tulnud. Seda suudeti kodusel MM finaalturniiril 1998. aastal.

«Me ei lähe lihtsalt võistlema, vaid kavatseme võita,» ütles Macron.

1998. aastal Prantsusmaal peetud MMi eel külastas toonane president Jacques Chirac Clairefontaine´is rahvuskoondist ja käis neid võidetud finaalmatši järel riietusruumis õnnitlemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles