Robert Rooba uues lühidokis: nooruses pakuti mulle võimalust pääseda kunagi Soome koondisesse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jäähokikoondise ja Jyväskylä JYPi ründaja Robert Rooba Meistrite liiga karikaga.
Eesti jäähokikoondise ja Jyväskylä JYPi ründaja Robert Rooba Meistrite liiga karikaga. Foto: Raul Mee/Raul Mee/Mollusk Media

Eesti hokimees Robert Rooba rääkis kanali Vita Pictura uues lühidokumentaalfilmis oma senisest elust ja karjäärist, avalikustades muuhulgas, et talle pakuti 15-aastaselt võimalust võtta Soome kodakondsus ja pääseda Soome koondisesse.

JYP Jyväskylä ridades tänavu jäähoki Meistrite liiga võitnud Rooba rääkis muuhulgas selles, kuidas ta kolmeaastaselt esimest korda jääle pääses. «See oli armastus esimesest silmapilgust,» meenutab Rooba. Ühtlasi räägib ta sellest, miks enne 15. sünnipäeva Soome kolis, senistest meeskondadest, Eesti külastamisest, Eesti hoki arengule kaasaaitamisest ja Soome eeskujust. Miks ta loobus omal ajal võimalusest püüda pääsu Soome koondisesse, mitut keelt ta igapäevaselt räägib ja kuidas mänguks valmistub ning mis seob teda Zlatan Ibrahimovici, Aleksandr Ovetškini ja Mart Poomiga?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles