FIFA loobus MMiga seoses ambitsioonikast plaanist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataris valmivad tasapisi MMiks vajalikud staadionid, plaan turniiri laiendada lendas aga prügikasti.
Kataris valmivad tasapisi MMiks vajalikud staadionid, plaan turniiri laiendada lendas aga prügikasti. Foto: Ramil Sitdikov / Sputnik / Scanpix

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) andis teada, et plaan kasvatada 2022. aastal Katari MMile pääsevat riikide arv 32 pealt 48ni on riiulisse pandud.

Osalejate arvu suurendamiseks on FIFA presidendi Gianni Infantino sõnul kindlasti vaja Katari nõusolekut, sest kui praegu ehitab riik MMiks kaheksa staadionit, siis 48 osaleva riigi puhul peaks neid olema 12 kuni 14. Seda pole aga seni saadud ja nii ei võeta vastavat otsust ka kindlasti kolmapäeval toimuval iga-aastasel FIFA kongressil vastu.

Jaanuaris kinnitas FIFA nõukogu, et 48 meeskonnani kavatsetakse MM kasvatada 2022. aastal, mil turniir peetakse kas Põhja-Ameerikas või Marokos. Aprillis pakkusid Lõuna-Ameerika riigid, et seda võiks teha juba nelja aasta pärast, kuid nüüd on see plaan päevakorrast maas. Katar võiks küll ka teoorias jagada MMi korraldusõigust mõne naaberriigiga, kuid Lähis-Idas valitsevat pingelist poliitilist olukorda arvesse võttes ei ole seegi realistlik variant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles