8 rekordit, mida sel MM-il võidakse purustada

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

On mõned rekordid, mida ülisuure tõenäosusega enam kuidagi ei purustata: Just Fontane’i 13 väravat ühe turniiriga ning Itaalia legendi Dino Zoffi 1982. aasta MM-i võit, olleks vanim kapten, kes kuldse jumalanna enda pea kohale tõstnud. Aga millised on need 8 rekordit, mis võivad pärast seda suve endale uued numbrid ja tegijad saada?

Messil ja Marquezil on sihikul Maradona rekord

Diego Maradona lõi Argentina kaptenina MM-idel kokku viis väravat. Lionel Messil on kirjas neli väravat – kõik lõi ta 2014. aasta suurturniiril. On väga reaalne, et Barcelona ja Argentina talisman kas viigistab või möödub riigi suurimast ikoonist.

Maradona sai ka kirja 16 kohtumist kaptenina ning see rekord on Messi endise tiimikaaslase, Mehhiko kapteni Rafa Marquezi sihikul, kellel on kirjas 14 kohtumist.

Vanade meeste kohtumine

Kui Uruguai ja Portugal peaksid alagruppidest edasi saama ja üksteisega vastamisi minema, siis Oscar Tabarezi ja Fernando Santose vanus on kahepeale kokku 135 aastat ja kolm kuud – see number oleks MM-i rekord. Praegune rekord on samuti Tabarezi käes, kui neli aastat tagasi kohtus ta Inglismaaga ning tollase lootsi Roy Hodgsoniga saadi kokku 134 aastat ja kaks kuud.

Müller võib seljatada Pele, Ronaldo ja Gerd Mülleri

Eelmainitud legendid on löönud viis väravat mitmel MM-il, ent mitte kordagi kolmel. Thomas Mülleril on see võimalus, kuna 2010. ja 2014. sai ta kirja viis tabamust – kui seekord lööb ta ka viis, saab ta ainurekordi omanikuks.

Väravavaht, kes on koondiste treeneritestki vanem

Kolumbia väravavahist Faryd Mondragonist sai ajaloo vanim mängija, kui ta 2014. aastal oli platsil Jaapani vastu 43 aasta ja kolme päeva vanuselt. Egiptuse puurilukk Esaam El-Hadary on täpselt 45 aasta ja viie kuu vanune, kui Egiptus alustab MM-i Uruguai vastu. El-Hadary on isegi kolmest koondisetreenerist vanem – Senegali loots Aliou Cisse on 42, Serbia peatreener Mladen Krstajic 44 ja Belgia treeneritoolil istuv Roberto Martinez 44 aastat vana.

Costa Rica ja CONCACAF

Põhja- ja Kesk-Ameerika ning Kariibide jalgpalliliidu ehk CONCACAF-i rekordiks on kuus mittekaotatud mängu MM-il. Costa Rica suutis 2014. MM-il vältida kaotust Uruguai, Itaalia, Inglismaa ja Hollandi vastu. Kui nad väldivad kaotust Serbiale ja Brasiiliale, siis on rekord nende.

Kolm meest, neli MM-i

Ainult kolm meest on suutnud skoorida neljal erineval MM-il – Uwe Seeler, Pele ja Miroslav Klose. Nendega võib liituda veel kolm meest – Tim Cahill, Rafa Marquez ja Cristiano Ronaldo. Selleks tuleb neil vaid korra võrku sahistada.

Joachim Löw ja Saksamaa

Helmut Schon võttis koondisest välja 16 MM-turniiri mänguvõitu: 1966, 1970, 1974 ja 1978 juhendas sakslane tollast Saksamaa LV koondist. Praegusel peatreeneril Joachim Löwil on kirjas 11 võitu – viis 2010. aastast ja kuus 2014. aastast. Piisab järjekordsest triumfist ning rekord on löödud.

Värav mängu kohta? Pole probleemi!

Saksamaa koondise legend Gerd Müller on ainus, kes on löönud keskmiselt ühe värava mängus: 1970. ja 1974. aastal lõi ta 13 mänguga 14 väravat. Nüüd on pilk peal Kolumbia ässal James Rodriguezel, kes lõi viimasel MM-il viie mänguga kuus väravat. Kui ta saab sel MM-il mängu (mida ta pea kindlalt ka saab) ning lööb keskmiselt ühe värava mängu kohta, siis tõuseb ta Saksamaa ründekahuriga samale pulgale.

Copy
Tagasi üles