Järelvaadatav: Paide Linnameeskond sai Tallinna Kalevi vastu töövõidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas jõudis hooaeg poole peale ning 18. vooru kohtumises läksid vastamisi Paide Linnameeskond ja Tallinna Kalev. Lahingust väljus võitjana Paide Linnameeskond, skooriga 2:0. 



Enne mängu:

Liigatabelis ollakse kõrvuti, sest Paide on 17 punktiga kuuendal ja Kalev 14 punktiga seitsmendal real. Nii võib vahe mängu järel olla kuus punkti, aga sama hästi võidakse olla ka ühel pulgal. Selline seis annabki õiguse tituleerida kohtumist nii-öelda kuue punkti mänguks. Lisaks on Kalevile vooru eel vastavalt ühe ja kahe punkti kauguselt kuklasse hingamas Kuressaare ja Viljandi Tulevik.

Meeskondade tänavuse esimese omavahelise mängu võitis aprilli keskel Tallinnas 3:2 Paide, tulles seejuures viimaste minutitega välja 1:2 kaotusseisust. Kristofer Pihti tabamuse järel viisid Takuya Matsunaga ja Andre Järva küll Kalevi juhtima, kuid 87. minutil Martin Kase viigistas ja esimesel lisaminutil lõi Andre Frolov penaltist Paide võiduvärava.

Pärast omavahelist kohtumist on Paide saanud lüüa esinelikusse kuuluvatelt Kaljult, Levadialt, Floralt ja Transilt, ent mänginud viiki Vapruse, Tammeka ja Tulevikuga, alistanud 4:1 Kuressaare ning viimati nädala eest koguni 4:0 Tuleviku. Heasse hoogu läks mais Samson Onomigho Iyede, kes lõi viie mänguga viis väravat ning teenis tasuks ka maikuu parima mängija tiitli.

Kalev on aprillis Paidelt saadud valusa kaotuse järel kaotanud samuti Florale ja kaks korda Levadiale, ent nii Kaljult kui ka Transilt suudeti näpata viigipunkt. Teisalt jäädi alla nii Tulevikule kui ka Kuressaarele ehk otsestele konkurentidele. Heal päeval on lahtist ja ründavat mängu viljelev Kalev võimeline aga tulemusteks nagu 4:0 Vapruse või 2:1 Tammeka vastu.

Paide poolel ei saa kaartide tõttu kohtumises kaasa mängida Yann Michael Yao.

Intervjuud:

Vaata mängus löödud väravaid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles