Tipphetked: Eesti võrkpallikoondis krooniti Euroopa Kuldliiga võitjaks!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikoondis alistas Euroopa Kuldliiga finaalis kindlalt 3:0 (25:21, 25:22, 25:22) Tšehhi ja krooniti esimest aastat toimuva turniiri võitjaks.

Eesti koondis mängis täna koosseisus Kert Toobal, Renee Teppan, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Kristo Kollo, Oliver Venno ja Rait Rikberg. Vahetusest sekkus episoodiliselt Venno asemel mängu vastuvõttu parandama Rauno Tamme. 

Kõik kolm geimi kulgesid sarnase stenaariumi järgi: geimi keskosas oli seis võrdne, kuid lõpuhetki mängisid eestlased paremini. Venno tõi võitjatele 14 punkti (+9), Teppan lisas 13 (+9) ja Tammemaa 12 punkti (+11). Võõrustajate parim oli Michal Finger 18 punktiga (+14). Statistika.

Turniiri sümboolsesse koosseisu pääsesid eestlastest Toobal, Venno ja Aganits. Teppan tunnistati aga kogu turniiri parimaks mängijaks.

Eesti triumf Kuldliigas on seda märkimisväärsem, et tänases finaalis ei saanud meeskonda juba varasemalt eemale jäänud Keith Puparti, Martti Juhkami, Ardo Kreegi ja Andrus Raadiku kõrval aidata ka Robert Täht ja Henri Treial.

Mõlemad finalistid kindlustasid juba finaali pääsemisega koha järgmisel nädalal Portugalis peetavale FIVB Challenger Cupile ehk kontinentide karikale, mille võitja pääseb Rahvuste liigasse (endise nimega Maailmaliiga). Rahvuste liigas mängib tänavusest hooajast teatavasti vaid 16 maailma paremat meeskonda. Eesti kuulub esimesse alagruppi koos korraldaja Portugali ja Kasahstaniga, teises ja eeldatavasti tugevamas grupis asuvad kohta poolfinaalis püüdma Kuuba, Tšiili ja Tšehhi.

Finaalturniiri võit tõi Eestile 50 000 eurot auhinnaraha. Pronksimängus alistas Türgi 3:2 Portugali.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles