Brasiillased polegi nii jalgpallihullud kui arvati?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar
Neymar Foto: Schalber/Pixathlon/SIPA / Schalber/Pixathlon/SIPA

Ettevõtte Nielsen Sportsi läbiviidud uuringu põhjal elatakse kõige rohkem jalgpallile kaasa Araabia Ühend Emiraatides. Üllatuslikult pole jalgpall uuringu tulemuste põhjal Brasiilias sedavõrd populaarne, kui esialgu arvati.

30 riigi seas läbi viidud uuringus selgus, et Araabia Ühend Emiraatides peab end jalgpallisõbraks 80 protsenti elanikest. Järgnesid Tai 78 protsendi ning Tšiili, Portugal ja Türgi 75 protsendiga, vahendab Reuters.

Viiekordne maailmameister Brasiilia oli tabelis 60 protsendiga alles 13. kohal. Võrreldes 2013. aastal tehtud uuringuga on brasiillaste huvi jalgpalli vastu langenud 13 protsenti. Lisaks selgus, et brasiillaste huvi jalgpalli vastu sõltub paljustki nende toetatava meeskonna mänguvormist. Samuti on oluline, mis faasis kaasaelatav võistlus on ning mis kell mängud aset leiavad. Eelmisel hooajal elas Brasiilia meistriliigas keskmiselt mängudele kaasa 16 418 inimest.

Uuringu järgi on hiinlaste huvi jalgpalli vastu viie aastaga tõusnud 27 protsendilt 32 peale, Indias on sama näitaja tõusnud 15 (45), USA-s neli (32) protsenti. Suurbritannia hoiab 51 protsendiga 17. kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles