Võrkpallikoondist tabas suur tagasilöök: koondise liider jääb Kuldliiga finaalturniirist kõrvale (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis
Eesti võrkpallikoondis Foto: Meelis Meilbaum

Eesti meeste rahvuskoondis alustab Tšehhis Karlovy Varys peetavat Euroopa Kuldliiga finaalturniiri poolfinaaliga Portugali vastu. Meie edurivi meestest jäävad mängudest eemale Robert Täht ja Henri Treial.

Alagrupiturniiri läbis Eesti viie võidu ja ühe kaotusega, mis andis A-alagrupis Belgia ees esikoha. Lisaks Eestile ja Portugalile pääsesid nelja sekka korraldaja Tšehhi ning Türgi. Portugal võitis C-alagrupi, Türgi oli B-alagrupi parim, Tšehhi sai C-grupis neljanda koha.

Vahetult enne reisi haigestus üks Eesti meeskonna liidritest, nurgaründaja Robert Täht ning meeskond lendas Tšehhi temata. Samuti on tervislikel põhjustel puudu temporündaja Henri Treial. Peatreener Gheorghe Crețu usub, et nende puudumine meeskonnal jalgu alt ei löö. «Sellest, kellega ma homme alustan, on veel vara rääkida. Aga usun, et teised pingutavad nüüd veelgi rohkem ja olen veendunud, et suudame siin edukalt mängida. Mina ja mehed oleme siin sooviga võita. Tahame saada edasi järgmisse vooru ja ka seal võita. Sellised turniirid pole igapäevased ja Rahvuste liigasse jõudmine ja Brasiilia või USAga mängimine oleks suure unistuse täitumine nii mängijate kui treenerite jaoks,» sõnas juhendaja.

Eesti kohtus Portugaliga viimati eelmisel suvel, kui peeti kolm maavõistlusmängu, mis kõik lõppesid Eesti võiduga. Tšehhis on aga teises koosseisus meeskond. «Nende suurim tugevdus on Ferreira vennad (diagonaalründaja Marco Evan Ferreira ja nurgaründaja Alexandre  Ferreira). Portugal mängib suurema osa rünnakuid läbi Ferreira vendade, lisaks on neil kiired temporündajad. Sidemängija Miguel Rodrigues Tavares on väga heal tasemel, kes suudab mängu väga kiireks ajada ja vajadusel käekirja muuta,» kommenteeris peatreener poolfinaali vastast.

Kuldliiga finaalturniirilt pääseb kaks paremat meeskonda kontinentaalsele FIVB Challenger Cupile, kus mängib kuus meeskonda ühe koha eest FIVB Volleyball Nations League´i ehk Rahvuste liigasse (endine Maailmaliiga). Kuue meeskonna seas on korraldajana koha kindlustanud Portugal, lisaks on Euroopal turniiril kaks kohta. Juhul, kui Portugal saab Kuldliiga finaalturniiril esimese või teise koha, pääseb Challenger Cupile ka Kuldliigas kolmanda koha saanud meeskond.

Eesti koondise koosseis mänguks Portugaliga: Kert Toobal, Markkus Keel, Robert Viiber, Renee Teppan, Oliver Venno, Mart Naaber, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Karli Allik, Kristo Kollo, Rauno Tamme, Rait Rikberg, Silver Maar.

Homme, 13. juunil, kell 17.00 algavast mängust näeb otsepilti Kanal12 ja Postimehe vahendusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles