Kuressaare suutis Levadia vastu välja mängida üllatusliku viigi

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Kuressaare vs. FCI Levadia
FC Kuressaare vs. FCI Levadia Foto: Jana Pipar / EJL

FCI Levadia kohtus äsjalõppenud mängus Premium liiga 18. voorus FC Kuressaarega ning täieliku šokina pidi Levadia Saaremaalt lahkuma vaid 1:1 viigiga.

FC Kuressaare oskas hästi ära kasutada koduväljaku eelist. Teatavasti asub saarlaste kodustaadion täiesti mere ääres, ning pea alati puhub seal tugev tuul - nii oli ka täna. Levadia ei suutnud esimesel poolajal kuidagi harjuda tugeva tuulega, ning meeletult häid võimalusi Tallinna võistkonnal ei tekkinudki. Esimesel poolajal olid hoopis omad võimalused FC Kuressaare võistkonnal, kuid ka saarlaste rünnakud oodatud tulemust ei toonud.

Teise poolaja alguses jõudis lõpuks Levadia sihile, kui Roman Debelko suutis kastis palli omaks saada ning keeras ennast ilusti parema jalaga löögile. Terav löök mööda maad põrkas postist sisse, ning seis oli 1:0 Levadia kasuks.

Ootamatult tekkisid võimalused aga Kuressaare võistkonnal, kui kõigepealt oli Sander Viiral segases olukorras lootust värav lüüa. Korraks üritasid ka Levadia kaitsemängijad palli oma väravasse sokutada, kuid lõpuks 51. minutil jõudsid saarlased sihile ja Sander Laht lõi palli 25. meetri pealt alla paremasse väravanurka, viigistades seisu 1:1 peale.

Seejärel algas Levadia surve. Pall käis kogunisti kahel korral saarlaste väravavõrgus, kuid mõlemal puhul oli enne tuvastatud suluseis. Oma suurepäraseid oskuseid näitas taaskord ka Kuressaare puurilukk Ingmar Krister Paplavskis, kes päästis koduvõistkonna korduvalt halvimast. Kuigi mängule lisati lausa kuus lisaminutit, ei suutnud Levadia meeskond sihile jõuda.

1:1 viigiseis tähendas Levadia jaoks kahte väga valusalt kaotatud punkti, kuid FC Kuressaare jaoks ajaloolist viiki. Levadia, kes on nüüdseks kogunud 41 punkti, kaotab liiga liidrile, Nõmme Kaljule, kolme punktiga. Kuressaare võistkond asub peale tänast mängu liigas kaheksandal kohal, olles kogunud selle hooajaga 14 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles