Eesti meeskond kaotas finaalturniiri eel Tähe

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht
Robert Täht Foto: CEV

Eesti võrkpalli teekond tõotatud maale ehk Rahvuste liigasse (endise nimega Maailmaliiga) muutus eile hommikul mitme kraadi võrra keerulisemaks, sest Euroopa Kuldliiga finaalturniirile tuli meeskonnal sõita ilma liidri Robert Täheta, kellel tõusis üleeile palavik, mis polnud hommikuks alla läinud.

Nurgaründaja Tähe tähtsust Eesti meeskonnas on võimatu üle hinnata: alagrupiturniiril tõi ta kuue kohtumise peale 88 punkti, kusjuures kolmes kohtumises oli ta meeskonna resultatiivseim mängija, korra selles arvestuses teine ja korra kolmas. Peale Tähe jäi tervislikel põhjustel kodumaale ka temporündaja Henri Treial. Tõsi, alagrupiturniiril pigem episoodilist rolli täitnud mängija asendamine pole nii suur probleem Tähest tekkinud tühimiku täitmine.

Eesti meeskonna peatreener Gheorghe Creţu usub, et kahe mängija puudumine meeskonnal jalgu alt ei löö. «Sellest, kellega ma Portugali vastu alustan, on veel vara rääkida. Aga usun, et teised pingutavad nüüd veelgi rohkem, ja olen veendunud, et suudame siin edukalt mängida. Mina ja mehed oleme siin sooviga võita. Tahame saada edasi järgmisse vooru ja ka seal võita. Sellised turniirid pole igapäevased ja Rahvuste liigasse jõudmine ning Brasiilia või USAga mängimine oleks suure unistuse täitumine nii mängijate kui treenerite jaoks,» rääkis Creţu.

Täna ja homme Tšehhi kuurortlinnas Karlovy Varys nelja meeskonna (Portugal, Tšehhi, Türgi, Eesti) osalusel peetava finaalturniiri kaks paremat meeskonda jõuavad 20.–24. juunini toimuvale Challenger Cupile, mille võitja tõuseb järgmiseks hooajaks Rahvuste liigasse. Nagu võrkpallis ikka, ei ole võistlussüsteem läbinisti sportlik, vaid Eesti tänasel poolfinaalivastasel on koht Challenger Cupil juba olemas, sest nad on selle korraldajad.

Eestile see sobib, sest meeskonnal on kaks võimalust: võita tuleb kas tänane poolfinaal Portugaliga või homne pronksimäng. Mõlemal juhul lunastatakse pääse järgmisse faasi, kus lisaks kolmele Euroopa esindajale mängivad ka Tšiili, Kuuba ja Kasahstan.

Tänase vastase Portugaliga kohtus Eesti viimati mullu suvel, kui võideti kõik kolm maavõistlusmängu. Creţu hoiatab siiski, et täna tuleb Karlovy Varys vastu hoopis kvaliteetsem meeskond. «Nende suurim tugevdus on Ferreira vennad (diagonaalründaja Marco Evan Ferreira ja nurgaründaja Alexandre Ferreira). Sidemängija Miguel Rodrigues Tavares on väga heal tasemel, suudab mängu väga kiireks ajada ja vajadusel käekirja muuta,» rääkis Creţu.

Eesti tänast poolfinaali Portugaliga ja homset kohamängu näitavad otsepildis Kanal 12 ja Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles