Nike jättis Iraani koondise enne MMi poliitilistel põhjustel putsadest ilma

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani koondise ründaja Mehdi Taromi kandis MMi eelsel treeningul veel Nike'i putsasid.
Iraani koondise ründaja Mehdi Taromi kandis MMi eelsel treeningul veel Nike'i putsasid. Foto: ALEXANDER NEMENOV / AFP

Iraani koondis on valmistumaks Venemaal toimuvaks MM-finaalturniiriks, kuid nende ettevalmistused ei kulge kõik plaanipäraselt. Viimasetel hetkedel enne turniiri algust katkestas spordibränd Nike lepingu Iraani koondisega, nii pole Iraani mängijatele enam uusi putsasid tagatud.

Nimelt ütles Nike, et nemad ei ole nõus MMil mängivat Iraani koondist toetama oma putsadega, põhjuseks Iraani tehtud saktsioonid Ameerika Ühendriikidele. Selline käitumine vihastas loomulikult täielikult välja Iraani peatreeneri Carlos Queiroz'i, aga ka kõik Iraani koondise mängijad.

«Ameerika Ühendriikide vastu tehtud sanktsioonid tähendavad seda, et Nike, kui USA firma, ei saa sel korral varustada Iraani koondise jalpallureid putsadega,» vahendab ESPN firma avaldust.

«Me oleme kõigest treenerid ja jalgpallurid, me ei tohiks olla selliste asjadega absoluutselt seotud. Igal juhul plaanime me FIFA-lt selle probleemi lahendamiseks abi küsida,» vahendab Queiroz'i mõtteid BBC.

Queiroz, kes on varasemalt juhendanud nii Portugali koondist ja Madridi Reali, ütles: «Mängijad harjuvad oma varustusega ära. See ei ole õige, et nad peavad nüüd, nädala aega enne tähtsa turniiri algust, oma varustuse välja vahetama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles