Tennisekuningas Roger Federer naasis väljakule võiduga (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tennisesõpradel avaneb taas võimalus imetleda Roger Federeri kunsti.
Tennisesõpradel avaneb taas võimalus imetleda Roger Federeri kunsti. Foto: GREG WOOD/AFP/Scanpix

Kõigi aegade edukaim meestennisist Roger Federer lõpetas vigastus- ja puhkepausi, kui alistas Stuttgardi muruturniiri teises ringis kohaliku mängija Mischa Zverevi 3:6, 6:4, 6:2.

Avaringis vaba olnud Federeril oli Zverevi vastu juba esimeses geimis kaks murdepalli, kuid šveitslane ei suutnud neid ära realiseerida. Federer loovutas oma servigeimi 3:4 kaotusseisus vastasele nulliga ja seejärel hoidis Zverev oma pallingut kindlalt. Teises setis murdis Federer vastase servigeimi 3:2 eduseisus, kuid ei suutnud järgmises geimis oma pallingut hoida. Seti viimases geimis murdis Federer Zverevi servigeimi nulliga ning viis matši otsustavasse setti.

Federer jättis otsustavas setis kasutamata ühe murdepalli, kuid see vanameistri võitu ei vääranud. Ta murdis Zverevi koguni kahel korral – 2:1 ja 5:2 eduseisus – ning sammus üsna veenva võiduga veerandfinaali, kus ta kohtub itaallase Guido Pella (ATP 75.) ja India esindaja Prajnesh Gunneswarani (ATP 169.) mängu võitjaga.

Enne mängu:

20-kordne Suure slämmi turniiride võitja otsustas juba teist aastat järjest tervise hoidmise huvides liivaväljakuhooaja vahele jätta. Viimati nähti teda võistlusväljakul 24. märtsil Miamis, kus tuli avaringis vastu võtta kaotus Thanasi Kokkinakiselt.

Sellele eelnes aga parim aasta algus, mida Federer pika ja eduka karjääri jooksul üldse suutnud – 17 võidetud mängu järjest, muuhulgas ka veenev triumf Austraalia lahtistel meistrivõistlustel.

Mais kuulutas Federer, et naaseb tuurile Stuttgardis. «Olen elevil, et teatada kõigile teada: tulen tagasi juunikuus Mercedes Cupil. Ootan muruhooaja algust!» kirjutas ta fännidele Facebookis.

Federer pole Stuttgardi turniiri iial võitnud ega isegi finaali jõudnud. Kuid nüüd on tal finaali jõudmise korral võimalik isegi tõrjuda Rafael Nadal maailma esireketi positsioonilt.

Tänases avakohtumises läheb tennisekuningas vastamisi kohaliku mängija Mischa Zvereviga, kelle vastu senistes omavahelistes kohtumistes võitnud kõik 12 setti. Edu korral peaks veerandfinaalis Federeri ootama üks tuuri säravamaid noori tähti Deniss Šapovalov.

Olgu vorm pärast kahe ja poole kuu pikkust pausi milline tahes, tgatahes kavatseb Federer võistlust nautida. «Selle turniiri õhkkond on imeline. Klubis tunnetad kohe, et siin käib pidevalt elu. Fännid on pidevalt äärmiselt toetavad,» lausus ta turniiri kodulehele.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles