Ametlik: Hispaania vallandas päev enne MMi algust peatreeneri

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julen Lopetegui
Julen Lopetegui Foto: AP/Scanpix

Hispaania jalgpalliliit vallandas üks päev enne MM-finaalturniir algust rahvusmeeskonna peatreeneri Julen Lopetegui, kes sõlmis eile lepingu Madridi Realiga.

Hispaania jalgpalliliidu president Luis Rubiales kinnitas äsja, et Lopetegui ei ole enam koondise peatreener. «Oleme olnud sunnitud lõpetama koostöö Julen Lopeteguiga. Ta on olnud väga hea treener, aga me ei saa leppida tema teguviisiga. Ta sõlmis Madridi Realiga lepingu ilma meie teadmiseta. Ma ei tunne end reedetuna, aga peame käituma nii,» sõnas Rubiales ja lisas, et Lopetegui lepingust Realiga sai jalgpalliliit teada viis minutit enne ametliku teate avaldamist.

Rubiales kinnitas, et Hispaania koondise mängijad soovisid temalt peatreeneri jätkamist, aga et tema hinnangul polnud jalgpalliliidul võimalik niimoodi talitada. «Olen mängijatega rääkinud. Nad annavad endast eduka MM-finaalturniiri nimel kõik.»

Rubialese sõnul soovib alaliit MMini jäänud ülinapi aja jooksul rahvusmeeskonda võimalikult vähe torkida.

Hispaania kuulub MM-il B-alagruppi koos Portugali, Maroko ja Iraaniga. Esimene kohtumine peetakse juba reedel, kui kell 21 ollakse Sotšis vastamisi valitseva Euroopa meistri Portugaliga. Selles mängus juhendab meeskonda U21 koondise peatreener Albert  Celades.

Lopetegui ametiaeg Hispaania koondise juhendajana oli väga edukas - tema käe all peetud 20-st mängust võitis meeskond 14 ja viigistas kuus.

VARASEM INFO:

Teisipäeval teatas Madridi Reali jalgpalliklubi, et meeskonna peatreeneri ametist lahkunud Zinedine Zidane asendatakse Hispaania koondise juhendaja Julen Lopeteguiga, kes oli alles 22. mail sõlminud Hispaania jalgpalliliiduga värske 2020. aasta EMini kestva kontrahti.

Täna ennelõunal andis Hispaania meedia teada: sealne jalgpalliliit on otsustanud, et taolises olukorras ei ole võimalik koostööd Lopeteguiga jätkata. Algselt kuulutati välja ka pressikonverents, kus plaaniti teha avaldus, et Lopetegui lahkub koondise eesotsast juba enne MMi algust.

Seejärel teatas Hispaania juhtiv spordileht Marca, et kui esialgu jälgisid mängijad olukorda eemalt, siis nüüd on nad kapten Sergio Ramose juhtimisel jõuliselt sekkunud. «Meeskond ei soovi nii vahetult enne MMi muutust ja nõuab Lopetegui ametisse jäämist. Alaliit eesotsas Luis Rubialesega on teisel seisukohal. Kõnelused osapoolte vahel kestavad. Pressikonverents on edasi lükatud,» kirjutas Marca.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles