Tänakul läheb Rally Estonial Paddoni vastu raskeks? Ühe omapärase arvestuse järgi küll

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hayden Paddon
Hayden Paddon Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Ott Tänakule meeldivad teatavasti MM-sarjas kiiremad rallid ja kiiremad kiiruskatsed. Nii on ta alati kiire olnud Rootsis, Soomes ning sellel aastal MM-sarjast puuduval Poola rallil, kus katsete keskmised kiirused on tihti üle saja kilomeetri tunnis.

Sellel aastal on MM-sarjas sõidetud nüüdseks seitse rallit, kuid rallivõite on nautida saanud ainult kolm sõitjat: Thierry Neuville, Sebastien Ogier ja Ott Tänak. Ühe huvitava statistika kohaselt ei ole aga Tänak mitte kõige kiirem sõitja, vaid seda on Hayden Paddon, kes stardib sel suvel ka Rally Estonial.

Nimelt kui võtta ette iga ralli need kiiruskatsed, kus keskmine kiirus on katsetel suurim, on enim katsevõite sellel aastal enda nimele korjanud Hayden Paddon. Uus-meremaalane jagab esikohta Sebastien Ogier'ga. Paddon on kiireimatel katsetel võidud kirja saanud nii Rootsis kui ka Portugalis. Tänakule kuulub selles arvestuses üks võit, mis pärineb Argentiina rallist, kus eestlane ka oma esimese rallivõidu Toyota meeskonna ridedes saavutas.

Arvestades, et nii Hayden Paddon kui ka Ott Tänak on mõlemad stardis Rally Estonial, siis ei pruugi Tänaku võit kuigi lihtsalt tulla. Teatavasti on Rally Estonia kiiruskatsed ülimalt kiired, ning läbi aastate siin sõitmas käinud välissõitjad mainivad, et nad ei ole harjunud nii kiirete katsete peal sõitma. Kuna aga Paddon on näidanud selles arvestuses oma võimu, siis tasub Eesti kruusateedel juulis oodata väga tulist võistlust meie esisõitja ja Paddoni vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles