Portugali võrgumeeste peatreener: Eesti on finaalturniiri suursoosik

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu ka Eesti, sai Portugal Euroopa Kuldliiga alagrupis esikoha. Esiplaanil meeskonna peatreener Hugo Silva.
Nagu ka Eesti, sai Portugal Euroopa Kuldliiga alagrupis esikoha. Esiplaanil meeskonna peatreener Hugo Silva. Foto: www.cev.lu

Täna Euroopa Kuldliiga finaalturniiril Eestiga kohtuva Portugali võrkpallimeeskonna peatreener Hugo Silva ulatas favoriidikoorma viisakalt meie esindusele.

«See turniir on meie meeskonnale autasu alagrupis tehtud pingutuse ja heade tulemuste eest. Samas on tegemist ikkagi finaalturniiriga ja sellisena me seda ka võtame. Et edasi rühkida, peame esmalt alistama Eesti, keda pean siinsetest vastastest kõige tugevamaks. Vaadake kasvõi, kuidas nad alistasid valikturniiril võõrsil Belgia,» rääkis Silva Portugali võrkpalliliidu vahendusel.

Tšehhi kuurortlinnas Karlovy Varys asuv mängupaik on Silvale tuttav. Ta juhendas siin ka Portugali koondist 2011. aasta EM-finaalturniiril. «Tegemist on paviljoniga, kus head mängutingimused ja kõik võimalused näidata tasemel võrkpalli,» nentis Silva.

Vähe sellest: samas kohtuti ka Eestiga. Toona Avo Keele juhendatud Eesti jäi siis kindlalt 3:0 peale – paraku jäid need meie meeskonna ainsateks geimivõitudeks (Venemaale ja Tšehhile kaotasime 0:3).

Portugali koondise praegusesse rivistusse kuulub koduliiga meeste kõrval neli välisklubides elatist teenivat mängijat: Miguel Tavares Rodrigues (Tourcoing, Prantsusmaa), Phelipe Martins (SV Schwaig, Saksamaa 2. Bundesliga), Alexandre Ferreira (Insurance Stars, Lõuna-Korea), Marco Ferreira (Saving Bank, Lõuna-Korea).

Eesti lendas Karlovy Varysse ründeliidri Robert Tähe ja tempomehe Henri Treialita, mõlemad puuduvad tervislikel põhjustel.

Lisaks Eestile ja Portugalile osalevad võistlusel võõrustajad ja Türgi. Kaks paremat jõuavad 20.-24. juunil toimuvale Challenger Cupile, mille võitja tõuseb uueks hooajaks tippseltskonda ehk Rahvuste liigasse (senine Maailmaliiga). Samas on oluline nüanss, et Eesti poolfinaalvastasel Portugalil on korraldajana pääse Challenger Cupile juba olemas. Seega tuleb Eestil eesmärgi täitmiseks võita kas tänane mäng või kaotuse korral homne pronksikohtumine. Järgmisel etapil lisanduvad kolmele Euroopa meeskonnale Tšiili, Kuuba ja Kasahstan.

Nii Eesti tänast (kell 17) kui homset mängu näitavad otseülekandes Kanal 12 ja Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles