2026. aasta jalgpalli MMi korraldavad kolm riiki (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA kongress.
FIFA kongress. Foto: Mladen ANTONOV / AFP / Scanpix

Moskvas toimunud rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) kongressil otsustati, et 2026. aasta MM-finaalturniiri korraldavad USA, Mehhiko ja Kanada.

FIFA kongressil oli esindatud 210 liikmesriiki, kellest seitsmel puudus hääletusõigus. Maroko kogus 65 ja USA-Kanada-Mehhiko ühispakkumine 134 häält. Üks hääl läks variandile «mitte kummagi poolt» ning kolm liiget ei hääletanud.

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) hääl läks Marokole. Otsusele eelnes EJLi juhatuses põhjalik arutelu, mõlema kandidatuuri presentatsiooni ärakuulamine ning FIFA poolt mõlema kandidaadi sobivuse kohta tellitud üksikasjaliku analüüsiga tutvumine.

«Mõlemal kandidaadil olid tugevused: ühiskandidatuuril mastaapsus ja maksimaalselt kasutatud kommertstähendused, Marokol fännide jaoks taskukohane kaasaelamisvõimalus, kompaktne võistlus, asumine Euroopa jaoks sobivas ajavööndis ja sobival reisikaugusel. Ka Maroko puhul oli majanduslik tulem kõrge,» selgitas EJLi president Aivar Pohlak.

Lisaks Eestile hääletasid Euroopa riikides Maroko poolt Albaania, Valgevene, Prantsusmaa, Itaalia, Kasahstan, Luksemburg, Holland, Serbia, Slovakkia ja Türgi. Kolm mitte hääletanut olid Kuuba, Sloveenia ja Hispaania. Mõlema kandidaadi vastu andis hääle Iraan.

USA on varem korraldanud MM-finaalturniiri 1994. aastal, Mehhiko 1970. ja 1986. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles