Pareiko Venemaa hiilgavast võidust: skeptikud läksid nädalaks ajaks kaugemale

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko.
Sergei Pareiko. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Legendaarne Eesti koondise väravavaht Sergei Pareiko sõnas pärast jalgpalli MM-finaalturniiri avamängu, kus Venemaa alistas Saudi Araabia viie väravaga, et venelased vabanesid suurest pingest.

«Venemaal oli enne MMi päris suur pinge. See, mida Venemaal räägiti ja ajalehtedes kirjutati, pani neile pinge peale. Inimesed ei uskunud enam Venemaa koondisesse – tabloo näitas, et on vaja uskuda! Need skeptikud läksid nüüd nädalaks ajaks kuhugi kaugemale,» kommenteeris Pareiko, kes naudib suurt spordipidu Türgis puhates.

«Venemaa tegi ilusa mängu. Ei olnud päris selline, mida tahtis peatreener, aga Saudi Araabia ei ole meeskond, keda karta,» andis endine väravavaht mõista.

«Aleksandr Golovin oli väga hea. Lisaks mängisid ääred Mario Fernandes ja Juri Žirkov oma mängu. Ma näen, et nad saavad juurde panna ja tagapool natuke kindlamini mängida, aga peatreener ei hakka midagi fantaseerima. Järgmiseks mänguks tehakse võib-olla üks kuni kaks vahetust, aga neljast kaitseliini nad kindlasti ei muuda,» analüüsis Pareiko.

Pareiko hinnangul saab määravaks järgmine alagrupimäng, kui venelased lähevad vastamisi Mohamed Salahi ja Egiptusega. «Teine mäng on otsustav. Kui venelased võidavad, siis lähevad alagrupist edasi. Esimene võit andis enesekindlust juurde. See pole grupp, kus kedagi karta, kuigi Egiptus Salahiga on tõsisem vastane kui Saudi Araabia.»

Venemaa ja Egiptus kohtuvad järgmisel teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles