Blogi ja galerii: keskkaitsja lõpuminutite värav päästis kahekordsetele maailmameistritele kolm punkti (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli MMi teise päeva avasid A-alagrupis Egiptus ja Uruguay. Ehkki Egiptus kontrollis mängu hästi ja kaitses südilt, pani Uruguay lõpuks ikkagi paremuse maksma, kui 89. minutil saatis karistuslöögi järel palli peaga väravasse keskkaitsja Jose Gimenez.

ENNE KOHTUMIST:
 

Egiptuse koondise vaieldamatu liider Mohamed Salah on paranenud õlavigastusest ja jookseb homses avavooru kohtumises Uruguayga väljakule, kinnitas Aafrika meeskonna peatreener Hector Cuper. 

«Saan peaaegu sajaprotsendilise kindlusega ütelda, et ta mängib laupäeval. Kui ei tule viimasel hetkel tagasilööki,» sõnas Cuper eilsel pressikonverentsil.

Salah säras lõppenud hooajal nii klubis kui koondises. Liverpooli särgis lõi ta ääreründajana 44 väravat ja valiti Inglise liiga parimaks mängijaks, Egiptuse kuues MM-valikmängus skooris aga viis korda.

Kuid mai lõpus vigastas Salah Meistrite liiga finaalis õlga. Esialgu oli tema osalemine MM-finaalturniiril üldse kahtluse all, seejärel teatasid Egiptuse koondise arstid, et loodetavasti saab võtmemängija kaasa teha alates teisest voorust. Kuid nüüd selgus, et paranemine on toimunud kardetust märksa nobedamalt. «Kõige tähtsam, et ta tunneks end kindlalt. Doktorid pakuvad talle erinevaid võimalusi ja ta ise otsustab, kas mängib või mitte,» lausus Cuper.

«Tunnen teda hästi, ta ei karda kunagi. Muidugi kaasneb mängimisega risk, seda ei saa eitada. Aga samamoodi olen kindel, et kui ta otsustab lahingusse söösta, on ta selle läbi mõelnud ja annab endast kõik.»

Üks reporter uuris Cuperilt: kas praeguses seisundis on Salah suuteline konkureerima turniiri suurima väravaküti tiitli nimel? «Aga miks mitte? Ta võib seda suuta siin ja tõusta üldse üheks kõigi aegade paremaks mängijaks,» kõlas kogenud argentiinlasest juhendaja vastus.

Egiptus pääses viimati MM-finaalturniirile 28 aasta eest. Lisaks Uruguayle kuuluvad A-alagruppi Venemaa ja Saudi Araabia.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles