Statistikapomm: kohtuvad kaks koondist, kel mõlemal käsil 15-mänguline kaotusteta seeria

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Sära ja glamuuriga Peruu ja Taani koondiste omavaheline MM-lahing ei hiilga, kuid kvaliteeti on väljakul kõvasti ning nagu näitavad viimased tulemused, ei meeldi kaotada kummalegi meeskonnale!

Peruu mängib oma kuuendal MM-finaalturniiril ja senine saldo on negatiivne: vaid neli võitu, kolm viiki ja 8 kaotust. Viimati jõuti MMile aga nõnda kauges minevikus kui 1982.

Peruul on jalgpalliajaloos oluline koht – nad olid üks 13 koondisest, kes osales 1930 Uruguais toimunud esimesel MMil. Alagrupis saadi aga võõrustajatelt ja Rumeenialt kaks kaotust, millega oli nende turniir ka lõppenud.

Kõige edukam MM oli Peruu jaoks 1970. aasta turniir, kus võideti alagrupis kaks matši ja vannuti siis veerandfinaalis 2:4 alla lõpuks oma kolmanda MM-tiitli võitnud Brasiiliale.

1978. aasta MMil kohtus Peruu teiste seas Argentiina ja 1982 Itaaliaga ehk alati on MMil mindud vastamisi hilisema võitjaga.

Peruu oli viimane MMile pääsenud meeskond, alistades play-offis kahe mängu kokkuvõttes Uus Meremaa 2:0.

Peruu on kahekordne Copa America tšempion, kuid need kuldajad jäävad juba väga kaugele – karikas tõsteti pea kohale 1939 ja 1975. 2015 lõpetati aga näiteks pronksil.

FIFA edetabelist leiab nad nõnda kõrgelt kohalt, kui on 11!

Peatreener Ricardo Gareca on oma meeskonna saanud muljetavaldavasse vormi – Peruu pole kaotanud jutti juba 15 mängu. Viimati maitsti kaotusekibedust 2016. aasta novembris, kui jäädi 0:2 alla Brasiiliale.

Koondise võtmemängijaks on kapten Paolo Guerrero, kes saab MMil mängida kohtu loal. Nimelt andis Guerrero mullu oktoobris positiivse dopinguproovi (kokaiin) ja sai 14-kuulise võistluskeelu. Mees ise vannub, et narkootikum sattus ta süsteemi läbi tee, kuhu oli lisatud kokalehti. Kuu aega enne MMi sai jalgpallur spordiarbitraažis lüüa, kuid kaks nädalat hiljem tühistas Šveitsi ülemkohus asja arutamise ajaks võistluskeelu – Guerrero saab MMil kaasa lüüa.

Teiste seas saatis FIFAle palve Guerrero karistus MMi ajaks tühistada ka Taani koondise kapten Simon Kjaer.

Ka Taani jaoks on tegu kuuenda MMiga. Seni on võidetud kaheksa mängu, viigistatud kaks ja kaotatud kuus. Aasta oli 1998, kui jõuti välja veerandfinaalidesse ning vannuti seal 2:3 alla brasiillastele.

Tänavu jõuti MMile olematu staaripotentsiaaliga alagrupist, kus jäädi Poola järel, aga Montenegro, Rumeenia, Armeenia ja Kasahstani ees teiseks. Play-offis alistati kahe mängu kokkuvõttes 5:1 Iirimaa.

Taani jalgpalli kõige kuulsamat lugu teavad vist kõik. 1992 EMile ei kvalifitseerutud ja mängijad läksid suvepuhkustele, kus lubati endale veidi liiga palju head-paremat. See tähendab, et kui Jugoslaavia sõjakuritegude pärast turniirilt eemaldati ja koht Taanile anti, ilmusid enamik mehi laagrisse ülekaalus. Vaatamata ootamatult sülle kukkunud turniiripiletile marssis Taani turniiril finaali, kus võideti 2:0 Saksamaad.

Ka Taanil on käsil ametlikult 15-mänguline kaotusteta seeria. Mitteametlikult ehk FIFA poolt mitte arvesse võetavates maavõistlustes kaotati jaanuaris aga 0:1 Rootsile ja 2:3 Jordaaniale.

Mitu väravat lüüakse esimesel poolajal? Leia tõenäosused siit!

Taani tähtmängijaks on Tottenhami keskväljamootor Christian Eriksen, kes on oma 78. mängus koondise eest löönud 22 väravat.

Peruu ja Taani kohtuvad ajaloos esmakordselt.

Peruu viimased tulemused suurturniiridel:

2014 MM: ei kvalifitseerutud

2016 Copa America : 1:0 Haiti, 2:2 Ecuador, 1:0 Brasiilia – alagrupi 1. koht, VF: 0:0 (pen 2:4) Kolumbia

MMile eelnenud maavõistlused:

2:0 Horvaatia, 3:1 Island, 2:0 Šotimaa, 3:0 Saudi Araabia, 0:0 Rootsi

Taani viimased tulemused suurturniiridel:

2014 MM: ei kvalifitseerutud

2016 EM: ei kvalifitseerutud

MMile eelnenud maavõistlused:

1:0 Panama, 0:0 Tšiili, 0:0 Rootsi, 2:0 Mehhiko

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles