Piinlik seik nullis võimaluse, et Egiptuse koondise eest mänginuksid äi ja väimees

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Essam El-Hadary.
Essam El-Hadary. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

MMi ajaloos pole iial varem mänginud ühes meeskonnas äi ja väimees, ent alanud turniiril Venemaal näis see ühel hetkel reaalse võimalusena. Seda siiski mitte kauaks.

Egiptuse väravavahi ja kapteni Essam El-Hadary tütar Shadwa kihlus nimelt eelmisel aastal ääreründaja Mahmoud Abdel-Moneimiga, kes kannab mängijanime Kahraba ehk Elekter. Idüll sai aga järsu lõpu vaid 48 päeva hiljem kui selgus, et noormees on juba kihlatud ühe näitlejannaga.

Pole täpselt teada, kuidas El-Hadary ja Kahraba pärast seda riietusruumis omavahel läbi said, ent El Hadaryl on jätkuvalt võimalus ise ajalugu teha. 22 aastat pärast koondisedebüüti on tal šanss esmakordselt MM-finaalturniiril platsile pääseda, misläbi saaks temast 45-aastasena kõigi aegade vanim MMil osalenud mängija. Kuna avamängus Uruguy vastu El-Hadary väljakule ei saanud, on rekordimees seni veel Faryd Mondragon, kes käis neli aastat tagasi Brasiilias väljakul 43 aasta ja 3 kuu vanusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles