Blogi ja galerii: imeline Ronaldo vedas kübaratrikiga Portugali viigini (5)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli MMil tegid Portugal ja Hispaania suurepärases kohtumises 3:3 viigi. Cristiano Ronaldo viis Portugali enda teenitud penaltist juba neljandal minutil juhtima, ent 24. minutil vastas tabamusega Diego Costa. Poolaja lõpuminutitel puterdas Hispaania väravavaht David de Gea küll Ronaldo löögi väravasse ja pausile mindi Portugali eduseisul, ent teist poolaega oli mängitud kümme minutit, kui Costa oma teise väravaga uuesti viigistas. Vaid kolm minutit hiljem asus Hispaania tänu Nacho ilusale pommlöögile juhtima, kuid viimane sõna jäi ikkagi Ronaldole, kes keerutas 88. minutil karistuslöögi ristnurka.

Viik tähendas, et B-gruppi juhib avavooru järel Iraan, kes alistas lisaminutite omavärava toel 1:0 Maroko. Järgmises voorus kohtub Portugal 20. juunil Marokoga ja Hispaania samal õhtul Iraaniga.

Enne mängu:

Ibeeria poolsaare duelli on jalgpallimaailm näinud koguni 35 korda. Hispaania on neist võitnud 18, Portugal 6. Suurvõistlustel on Portugal peale jäänud vaid korra, 2004. aasta EMil. 2010. aasta MMil võitis Hispaania kaheksandikfinaalis tänu David Villa väravale 1:0, viimati oldi aga vastamisi kuue aasta eest EMil, Hispaania jäi poolfinaalis penaltiseerias jällegi peale. MMidel on aga kõik neli senist mängu võitnud Hispaania.

Samas on rohkem küsimärke just 2010. aasta maailmameistrite, mitte valitsevate Euroopa meistrite kohal. Peatreeneri vallandamine päev enne turniiri algust on igal juhul pretsedenditu samm, olgu põhjused millised tahes. Portugal peab aga näitama, et nad ei toetu vaid Cristiano Ronaldole ning kahe aasta tagune EM-tiitel polnud juhus. Tõestamisvajadust on mõlemal koondisel seega kuhjaga.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles