Statistikapomm: Lõuna-Korea võtab vastu Zlatanita Rootsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Zlatan Ibrahimovici MMil ei näe. Pärast kahe aasta tagust EMi koondise esindamise lõpetanud ründetuus mängis sellega iseend suluseisu ning kuigi Zlatan äärtmööda vihjas, et sooviks MMil osaleda, et teinud peatreener Janne Andersson 62 väravaga koondise ajaloo resultatiivseimast mängijast väljagi.

Rootsi osaleb finaalturniiril 12. korda. Seni on võidetud 16 mängu, viigistatud 13 ja kaotatud 17. Medaleid on võidetult kolmelt MMilt – pronksid 1950 ja 1994 ning hõbe 1958. Viimane turniir toimus Rootsis ja brasiillased kurvastasid finaalis Stockholmi publikut 5:2 võiduga, kusjuures võõrustajad läksid kohtumist neljandal minutil juhtima.

Rootsi lõpetab MMil tosin aastat pika MM-põua, sest ei jõutud ei Lõuna-Aafrika Vabariigis ega Brasiilias toimunud turniiridele. Pilet Venemaale kindlustati dramaatiliselt, kui vastu kõigi ootusi saadi play-offis jagu Itaaliast ja lörtsiti ära Gianluigi Buffoni plaan karjäärile MMiga punkt panna.

Kahes mängus Itaaliaga ainsa värava löönud Jakob Johansson ei saa MMil vigastuse tõttu osaleda.

Väravatega on üldse Rootsil kehvasti – viimases kolmes maavõistluses ei saadud võrku sahisema.

Mitu väravat lüüakse esimesel poolajal? Null? Leia tõenäosused siit!

Rootsi on üks meeskondades, keda on MMidel saatnud suurem edu, kui piirkondlikel meistrivõistlustel. EMil jõudsid nad parima tulemusena poolfinaali – aasta oli 1992 ja seegi turniiri peeti Rootsis.

Lõuna-Korea jaoks on tänavune võistlus juba 10. MM, kusjuures alates 1986. aasta Mehhiko turniirist on alati maailma suurimal jalgpallipeol olnud esindatud.

Vaatamata muljetavaldavale järjepidevusele pole tulemused kiita: 10. MMi peale üksnes viis võidetud mängu, üheksa viiki ja 17 kaotust.

Lõuna-Korea jaoks oli kõige edukam koos Jaapaniga korraldatud 2002. aasta turniir, kus jõuti välja poolfinaali. Pärast 0:1 kaotust Saksamaale ootas ees pronksilahing Türgiga, kus Hakan Sükür lõi 11 minutil MMide ajaloo kiireima värava. Lõuna-Korea kaotas kohtumise lõpuks 2:3.

Lõuna-Korea on kahekordne Aasia meister ja viimased kolm turniiri on alati jõutud medalile.

Neli aastat tagasi jäi Lõuna-Korea alagrupis viimaseks ning pettunud fännid tervitasid koju naasnud meeskonda lennujaamas kommide pildumisega.

Lõuna-Korea peamine murekoht on kodust eemal mängimine – valiksarjas saadi võõral väljakul viiest mängust kaks kasinat viiki. Olukorra parandamiseks toodi meeskonda juhendama Shin Tae-yong.

Kas mängus näidatakse punast kaarti? Leia tõenäosused siit!

Viimati võideti väljaspool Lõuna-Koread 2016. aastal – 12 matši tagasi.

Meeskond, mille MM-koosseisu on paljuski mõjutanud vigastused. Venemaal ei saa mängida näiteks võtmemängijad Yeom Ki-hoon, Lee Keun-ho ja Kim Jin-su

Rootsi ja Lõuna-Korea on varasemalt kohtunud kolmel juhul, alati sõprusmängude raames. Kaks mängu, mõlemad 2005, on lõppenud viigiliselt, kuid esimeses duellis aastal 1996 võttis võõrsil 2:0 võidu Rootsi.

Rootsi viimased tulemused suurturniiridel:

2014 MM: ei kvalifitseerutud

2016 EM: 1:1 Iirimaa, 0:1 Itaalia, 0:1 Belgia – alagrupi 4. koht

MMile eelnenud maavõistlused:

1:2 Tšiili, 0:1 Rumeenia, 0:0 Taani, 0:0 Peruu

Lõuna-Korea viimased tulemused suurturniiridel:

2014 MM: 1:1 Venemaa, 2:4 Alžeeria, 0:1 Belgia – alagrupi 4. koht

2015 Aasia MV: 1:0 Omaan, 1:0 Kuveit, 1:0 Austraalia – alagrupi 1. koht, VF: 2:0 (la) Usbekistan, PF: 2:0 Iraak, F: 1:2 (la) Austraalia

MMile eelnenud maavõistlused:

1:2 Põhja-Iirimaa, 2:3 Poola, 2:0 Honduras, 1:3 Bosnia ja Hertsegoviina, 0:0 Boliivia, 0:2 Senegal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles