Blogi: videokohtunike MM-debüüt osutus edukaks ja Prantsusmaa jaoks võidukaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli MMi kolmanda võistluspäeva avas 1998. aasta maailmameistri Prantsusmaa ja Austraalia vaheline lahing, mis lõppes Prantsusmaa 2:1 võiduga. Nii Prantsusmaa kui Austraalia avaväravad olid MMi ajaloo kõige väiksema vahega erinevatele meeskondadele määratud penaltid - prantslastele tulid appi videokohtunikud ja määrasid penalti 58. minutil, Austraalia teenis penalti 62. minutil. Prantsusmaa võiduvärava lõi 80. minutil Paul Pogba. 

Enne mängu:

FIFA maailma edetabelis Brasiilia, Saksamaa ja Hispaania järel neljandat kohta hoidev Prantsusmaa on ajaloos võitnud ühe MM-tiitli. Seda 20 aasta eest kodusel turniiril. Kuid toonane ja praegune Prantsusmaa koondis on väga erinev.

Didier Deschamps’i juhendatav Prantsusmaa hakkab enim silma on ründejõu poolest. Eeldatav ründetrio Kylian Mbappe (PSG), Antoine Griezmann (Madridi Atletico) ning Ousmane Dembele (Barcelona) pakub uskumatult palju kiirust ja teravust.

Kui aga meenutada 1998. aastal MMi võitnud ning 2006. aastal finaali jõudnud Prantsusmaa koondist, siis paistsid need meeskonnad eelkõige silma kaitsest lähtuva mängu ning füüsilise jõu poolest. Need tiimid mängisid rohkem meeskondlikku jalgpalli, praegune koondis lähtub pigem individuaalsest meisterlikkusest.

Prantsusmaa ja Austraalia on omavahel jalgpallimurul vastamisi läinud neli korda: kaks kohtumist on lõppenud prantslaste võiduga, üks jäänud viiki ja korra saanud võidurõõmu maitsta austraallased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles