Islandi kangelane: teadsin täpselt, kuhu Messi penalti lööb

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi väravavaht Hannes Halldorsson tõrjus Argentina tähe Lionel Messi penalti ja päästis Islandile viigipunkti.
Islandi väravavaht Hannes Halldorsson tõrjus Argentina tähe Lionel Messi penalti ja päästis Islandile viigipunkti. Foto: Albert Gea / Reuters / Scanpix

Islandi jalgpallikoondise väravavaht Hannes Halldorsson, kes tõrjus MM-finaalturniiril Lionel Messi penalti, teatas pärast kohtumist, et tegu polnud juhuse, vaid põhjaliku eeltöö viljaga.

63. minutil Messi penaltile käed ette saanud Halldorsson aimas õigesti, et Messi lööb temast paremale. «Tegin kodutööd, sest teadsin, et selline olukord võib tekkida. Vaatasin hulgaliselt Messi penaltilööke ja ka seda, kuidas olin ise viimaste löökide ajal käitunud,» vahendab AFP mängu parimaks valitud islandlase sõnu.

«Püüdsin argentiinlaste pähe pugeda, et nad minust mõtleksid. Mul oli juba enne mängu hea tunne – aimasin, et ta lööb sinnapoole,» lisas Haldorsson, kes võrdles viiki esmakordselt MM-finaalturniiril osaleva Islandi jaoks võiduga. Tema sõnul on emotsioon sama vägev kui kahe aasta eest Islandi ajaloo esimesel EM-finaalturniiril Portugaliga viigistamise järel. Toona jõudis avamängus üllatuse pakkunud Island lõpuks koguni veerandfinaali.

«Mängisime ühe maailma parema meeskonna vastu, kelle ridades on maailma parim mängija. Saime punkti kätte ning see annab meile lootust, et täidame eesmärgi ja saame alagrupist edasi,» oli Halldorsson lootusrikas. Island kohtub järgmises mängus reedel Volgogradis Nigeeriaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles