Galerii ja blogi: Serbia alistas iluväravast Costa Rica

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste E-alagrupi kohtumises alistas Serbia 1:0 Aleksandar Kolarovi iluväravast Costa Rica.

Mõlemapoolsete võimalustega alanud kohtumise käiku dikteeris enamjaolt Serbia, kuid avapoolajal kumbki meeskond sihile ei jõudnud. Mängu ainus värav sündis teisel poolajal, kui 56. minutil oli karistuslöögist täpne Kolarov.

AS Roma kaitsemängija keris palli umbes 26 meetri kauguselt ilusti üle hüppava Costa Rica müüri. Tema tabamus oli tänavusel MMil juba kolmas otse karistuslöögist löödud värav. Näiteks neli aastat tagasi toimunud MMil löödi kogu turniiri peale vaid kolm väravat otse karistuslöögist.

Kohtumise statistika oli võrdne: mõlemad meeskonnad sooritasid kümme pealelööki, millest raamidesse läks kolm. Nurgalööke teenis Costa Rica viis, Serbia neli. Pallivaldamine oli 50:50 viigis, sööte tegid veidi enam Costa Rica mehed - 348:325.

Järgmisena mängib Costa Rica reedel Brasiiliaga, Serbia kohtub samuti reedel Šveitsiga.

Enne mängu:

Costa Rica on E-grupis, kuhu kuuluvad veel Brasiilia ja Šveits, küll autsaider, aga ei tasu unustada, et neli aastat tagasi alistas Kesk-Ameerika riik alagrupis Uruguay ja Itaalia ning jõudis lõpuks veerandfinaali. Tõsi, Costa Rica koosseisus napib värskust, ent see-eest ei lasu neil ülearu suuri pingeid. Kui ülejäänud kolmele on edasipääs kohustus, siis Costa Ricale eesmärk. 

Serbia jaoks on tegu esimese lõppvõistlusega pärast 2010. aasta MMi, kus nad said ühe võidu ja kaks kaotust, ent jäid alagrupis viimaseks. Kui soosik Brasiilia peaks probleemideta alagrupist edasi pääsema, siis kihlveokontorid peavad Serbia ja Šveitsi võimalusi laias laastus võrdseteks.

Costa Rica ja Serbia ei ole jalgpallimurul varem kohtunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles