Eestlastele jagus kestvusratsutamise Põhjamaade meistrivõistlustel igat värvi medaleid

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ines Beilmann ja Heigo Rohtla autasustamisel.
Ines Beilmann ja Heigo Rohtla autasustamisel. Foto: Salla Kuikka

Laupäeval 16. juunil Soomes toimunud Põhjamaade meistrivõistlustel kestvusratsutamises said seeniorides kaksikvõidu Ines Beilmann ja Heigo Rohtla. Noorte ja juunioride klassis võitis hõbemedali Elisabeth Kaldvee. Võistkondlikus arvestuses said meie ratsanikud seenioride hõbeda ja noorte pronksi.

Kestvusratsutajad läksid Soome eesmärgiga kaitsta tiitlit. Võideti ju mullu Leedus Põhjamaade meistrivõistlused meeskondlikus arvestuses nii seenioride kui noorte klassis. Nii olid meie sportlaste lootused suured ka seekord.

Võistlusel oli kohal kokku 60 sportlast viiest riigist. Seeniorid pidid läbima 120 km distantsi, noored ja juuniorid 80 km distantsi. Võistlustingimused osutusid Jämsäs aga väga raskeks. Treenerina kaasas olnud Õnne Halliko sõnul oli maastik keeruline ja kuiv õhk ning kuum ilm olid mitmele paarile suureks väljakutseks, mis kajastus ka tulemustes. Võistluse lõpetas 24 seenioride paarist tulemusega vaid 11. Juunioride ja noorte rajal oli kokku 16 paari, kellest said tulemuse kirja 12.

Meie sportlased näitasid sitkust ja vastupidavust ning nii võeti seenioride klassis kaksikvõit. Ines Beilmann (EER) ja Local Sunshine said tasuks kaela kuldmedali, tulemusega 15,87 km/h ja ajaga 7:37:23,7. Hõbemedali võitis Heigo Rohtla (Ruila Tall) hobusel Fatas Zanzibaar, nende tulemuseks jäi 15,86 km/h ja aeg 7:37:28,7. Fatas Zanzibaar sai ka seenioride võistluse Best Conditioni auhinna. Pronksmedali võitis rootslanna Jessica Holmberg hobusel Prince of Shades (8:01:0,5 ja 15,09 km/h).

Ines Beilmann ja Local Sunshine rajal.
Ines Beilmann ja Local Sunshine rajal. Foto: Salla Kuikka

Inese sõnul oli rada meeletult raske ja ilm väga kuum ning selle kohta suutsid nad hoida üpriski head kiirust. Seenioride head tulemused tõid neile võistkondlikus arvestuses hõbeda. Võistkonda kuulusid Ines Beilmann, Heigo Rohtla, Lilian Schönberg (RK El Awrah ET) ja Brenda Prants (EER). Kulla võitis Rootsi ja pronksi Soome.

Heigo Rohtla ja Fatas Zanzibaar (esiplaanil).
Heigo Rohtla ja Fatas Zanzibaar (esiplaanil). Foto: Salla Kuikka

Noorte ja juunioride klassi kuldmedal läks Norrasse. Sofie Dahl Larsen ja Al Samah said võidutulemuseks kirja 4:51:23,6 ja 17,09 km/h. Al Samah sai siin võistlusklassis ka Best Conditioni auhinna. Hõbemedali sai meie noor sportlane Elisabeth Kaldvee (Tartu RK) 9 aastasel eesti ratsaponil Salsa, tulemusega 4:51:44,5 ja 17,06 km/h. Pronksmedali võitis samuti Norra sportlane Stine Aasdokken hobusel Quiero (4:54:16,4 ja 16,92 km/h). Eestlastest lõpetasid viiendal kohal Jasmin Viinamägi (RK El Awrah ET) ja Ilueedi ning seitsmendana Anett Laever (Viru Ratsu) ja Päike. Võistkondlikult võitsid meie noored sportlased koosseisus Elisabeth Kaldvee, Jasmin Viinamägi, Anett Laever, Annabel Kaldvee (Tartu RK) seekord pronksmedali. Kuld läks Norrale ja hõbe Rootsile.

Elisabeth Kaldvee ja Salsa autasustamisel.
Elisabeth Kaldvee ja Salsa autasustamisel. Foto: Salla Kuikka

Kestvusratsutamise komitee esimees Lembit Kalev, kes oli võistlustel kaasas treenerina, rõhutas, et hõbedasel kohal lõpetanud Elisabeth tegi väga tugeva sõidu. "Noorte 83 km distantsil suutis Elisabeth norralannade kolmikvõidu nurjata. Viimasele 18 kilomeetrisele ringile startis meie võistluspaar neljandana aga sisuka ja tugeva sõiduga mööduti kahest konkurendist." Ta lisas, et väga hea võistluse tegid ka esmakordselt välisvõistlusel osalenud noortekoondise liikmed Jasmin Viinamägi ja Anett Laever, edestades finišis kõiki nelja Rootsi noortekoondise liiget.

Elisabeth Kaldvee ja Salsa rajal.
Elisabeth Kaldvee ja Salsa rajal. Foto: Salla Kuikka
Eestlased Jämsäl. Pildil osa koondislastest ja nende abilistest.
Eestlased Jämsäl. Pildil osa koondislastest ja nende abilistest. Foto: Anne Rohtla

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles