Gerd Kanter: valgus on tunneli lõpust paistma hakanud

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanteri ja Martin Kupperi vormikõver peaks peagi tõusma hakkama.
Gerd Kanteri ja Martin Kupperi vormikõver peaks peagi tõusma hakkama. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter teenis reedel Lätis Ogres peetud Balti matšil 61.78ga teise koha. Võitis tema treeningpartner Martin Kupper 61.91ga.

«Valgus on tunneli lõpust paistma hakanud,» muigas Kanter nii enda kui Kupperi hetkeseisu hinnates. «Pikalt oli seis meie mõlema jaoks kehva (Kanter ja Kupper vaevlesid erinevate vigastuste küüsis - toim.). Õnneks saime nüüd ühe aparaadi, mis aitab lihased lõdvaks teha. See on aidanud vigastustest paraneda.»

«Nädal aega tagasi heitsin esimest korda trennis jälle 60 meetrit. Üldiselt leian sellisest seisust kahe nädalaga oma rütmi,» ütles 39-aastane Kanter, kes loodab järgmise nädalal lõpus toimuval heitjate seeriavõistlusel näidata juba mitu meetrit pikemaid kettakaari.

Kui Kanteril on EM-norm vähemalt eelmisest hooajast täidetud*, siis Kupper sai 63.50st jagu viimati 2016. aastal. Berliini-piletit on tal aega püüda juuli lõpuni.

«Martinil tuli heitetreeningutesse sisse kolmenädalane paus. Käevigastusest on ta nüüd jagu saanud. Tema puhul on kõik kinni tehnikas. Vanad vead, mille olime vahepeal juba eemaldanud, tulid nüüd uuesti välja. Kui kõik on korras, ei tohiks 63-65meetrised heited tema jaoks probleem olla. On suur vahe, kas sa lähed EMile ühe napi normitäitmise või stabiilse 64-65meetriste võistluste seeria pealt,» lisas Kanter.

*Mullu EM-normi täitnud sportlased pääsevad Berliini oma kuludel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles