Blogi ja galerii: Coutinho lõi iluvärava, aga Šveits suutis Brasiiliat üllatada (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste E-alagrupi mängus leppisid Brasiilia ja Šveits 1:1 viiki.

Kohtumise avavärava lõi Barcelona mängija Philippe Coutinho, kes keerutas 20 meetri pealt palli philippecoutinholikult tagumisse posti. Sealt maalt muutus mäng aga Brasiilia poolt hambutuks.

Teise poolaja 50. minutil karistas Steven Zuber brasiillased ära, kui oli täpne nurgalöögist. Ta tegi endale väravaolukorras kätega veidi ruumi, millele ka Brasiilia mängijad tähelepanu juhtisid, kuid kohtunik luges värava määrustepäraseks. Kohtumise lõpus oli Brasiilial ropult ebaõnne ning Šveitsil õnne, sest Brasiilia ohtrad löögid lendasid kas napilt väravast mööda või sai Yann Sommer neile näpud vahele.

Kokku tegi Brasiilia mängu jooksul 20 pealelööki, millest raamidesse lendas vaid neli. Šveits tegi pealelööke kuus, millest täpsed olid kaks.

Järgmise mängu peab Brasiilia reedel, kui kohtub täna 0:1 Šveitsile kaotanud Costa Ricaga. Šveits kohtub samuti reedel Serbiaga.

Enne mängu:

Kuigi Brasiilia on Euroopas toimunud finaalturniiridest võitnud vaid ühe (1958 Rootsis), on tegu tänavuse MMi ühe suursoosikuga. Staaridest koosneva meeskonna suurim pluss on see, et nad ei toetu vaid koondise kaptenile Neymarile.

Neli aastat tagasi see niimoodi veel ei olnud. Eelmine MM lõppes Brasiilia jaoks kodus mäletatavasti katastroofiliselt sest Saksamaale kaotati poolfinaalis 1:7 ja pronksimängus said moraalselt löödud brasiillased 0:3 koslepi Hollandilt. Need kaks mängu mängiti ilma Neymarita. Kuid nagu mainitud, ei olda tänavu PSG staarmängijast sedavõrd palju sõltuvad. Ometi loodavad kõik Brasiilia fännid, et nende suurim täht on MMi ajaks jalavigastusest taastunud.

Šveits pole küll suurturniiridel suurt midagi korda saatnud, ent FIFA edetabelis ollakse suisa kuuendal kohal. Šveitsi koondise tugevuseks on mõlemad ääred, eelkõige kapten Stephan Lichtsteineri ja Ricardo Rodriguezi näol. Mõlema äärekaitsja leivanumber on rünnakute tugev toetamine. Küll aga puudub Šveitsil tugev tipuründaja, kes äärte poolt tekitatud olukorrad hea protsendiga väravateks realiseeriks.

Varasemalt on Brasiilia ja Šveits omavahel kohtunud seitsmel korral. Brasiilia on neist võitnud kolm ning Šveits kaks mängu. Viimane mäng toimus 2013. aastal ning selle võitis Šveits 1:0.

Lisaks Brasiiliale ja Šveitsile kuuluvad E-alagruppi veel Costa Rica ja Serbia, avamängu võitis Serbia 1:0.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles