Blogi ja galerii: Rootsi alistas videokohtunike abiga Lõuna-Korea

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste viies mängudepäev Venemaal algas F-alagrupi lahinguga, kus Rootsi alistas Lõuna-Korea 1:0. Mängu ainus värav sündis 65. minutil Andreas Granqvisti penaltist, mis määrati videokohtunike abiga.

talveunest ja teenis kaks sajaprotsendilist väravavõimalust, kuid korra päästis Lõuna-Koread väravavaht Hyenwoo Jo ja pärast blokeeris lähilöögi korealasest kaitsja. Puhkepausile mindi väravateta viigiga.

Teisel poolajal said rootslased 11 meetri karistuslöögi videokohtunike abiga, kui vahetusest mängu sekkunud Minwoo Kim kukutas karistusalas Viktor Claessoni. Lõuna-Korea jõudis minna juba vasturünnakule, kuid peakohtunik peatas mängu, et minna eelmisest olukorrast kordust vaatama. Ta määras Rootsi kasuks penalti, mille realiseeris meeskonna kapten Granqvist.

Järelejäänud ajaga ei suutnud Lõuna-Korea väravani, mis tähendab, et rootslased alustasid finaalturniiri napi võiduga ja kerkisid alagrupis eile Saksamaa alistanud Mehhiko kõrvale esikohta jagama.

ENNE KOHTUMIST:

Rootsi kvalifitseerus MMile pärast Itaalia alistamist play-off'is ning seda tehti ilma riigi suurima staari Zlatan Ibrahimovicta. Argumente, kas Rootsi on tugevam koos  Ibrahimovic või ilma Ibrahimovicita, leiab mõlematpidi vaadates. Tänavune MM ongi Rootsi jaoks suur võimalus mängida end Ibrahimovici varjust välja. Rootsi koondise tugevus peitub nende meeskonnavaimus ning nõrkus lühikeses pingis.

Meeskonna liider peaks olema Emil Forsberg, kes on end Bundesligas tõestanud väärt keskväljamehena.

«Zlatan ning mitmed teised ütlesid pärast Prantsusmaal toimunud EMi, et loobuvad koondisest. Ma austan nende otsust. Nüüd on aga meedia ja tema ise hakanud rääkima millestki, millest ma aru ei saa. Koondises on vaid need mängijad, kes on oma jah-sõna öelnud,» selgitas koondise peatreener Janne Andersson Ibrahimovici eemalejätmist.

Rootsi ja Lõuna-Korea on varasemalt kohtunud kolmel koral, alati sõprusmängude raames. Kaks mängu, mõlemad 2005. aastal, on lõppenud viigiliselt, kuid esimeses duellis aastal 1996 võttis võõrsil 2:0 võidu Rootsi.

Viimati võitis Lõuna-Korea väljaspool kodumaad 2016. aastal ehk 12 kohtumist tagasi. 

Samas ollakse alates 1986. aastast osalenud igal MM-finaalturniiril. 2002. aastal jõuti kodusel turniiril suisa poolfinaali, 2010. aastal kaheksandikfinaali. Ülejäänud kordadel on pidama jäädud alagruppi.

Lõuna-Korea vägesid juhib MMil Tottenhami mängija Son Heung-Min, keda toetavad Swansea mees Ki Sung-yeung ning Crystal Palace’i mängija Lee Chung-yong. Lõuna-Korea puhul on küsimärk nende kaitsemäng ning seda eriti standardolukordade puhul. Puudust püütakse kompenseerida väravate löömisega. «Olen mees, kellele meeldib mängida ründavat jalgpalli. MMil näevad kõik, mida kujutab endast tõeline Korea jalgpall,» lubas peatreener Shin Tae-Yong.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles