Blogi ja galerii: rohkelt võimalusi raisanud Inglismaa sai Tuneesiast jagu üle noatera (11)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa jalgpallikoondis alustas MM-finaalturniiri napi võiduga, kui G-alagrupis saadi Tuneesiast 2:1 jagu. Inglased asusid kohtumist 11. minutil Harry Kane’i väravast juhtima, kuid Ferjani Sassi realiseeris 35. minutil Tuneesia kasuks penalti. Kane’i võiduvärav sündis mängu esimesel üleminutil.

Inglismaa pani juba esimestest sekunditest Tuneesiale pöörase surve peale, aga väravani jõuti 11. minutil: John Stones pääses nurgalöögist peaga löögile, aga Tuneesia väravavaht Mouez Hassen hiilgas suurepärase tõrjega, kuid tagasipõrkunud palli lõi Kane väravasse.

Viis minutit hiljem sai Hassen vigastada ja Tuneesia vahetas väljakule varuväravavahi Farouk Ben Mustapha. Inglased pani 33. minutil keerulisse olukorda Kyle Walker, kes tabas karistusalas Fakhreddine Ben Youssefi nägu ja peakohtunik määras penalti, mille realiseeris kaks minutit hiljem Sassi.

Inglismaal avanes avapoolajal rohkelt sajaprotsendilisi väravavõimalusi, kui üksnes juba Jesse Lingard raiskas neist kolm. Teine poolaeg kulges märgatavalt rahulikumalt, kuid mida rohkem mängukell lõpuvile suunas liikus, seda enam hakkasid inglased võiduväravat jahtima.

Meeskonna sangariks kerkis kapten Kane, kes jälle nurgalöögi järel õigel ajal õiges kohas oli ja palli Tuneesia väravasse lõi. Tegu oli Kane’i 15. koondiseväravaga. 

See tähendab, et G-alagrupis alustasid võiduga Inglismaa ja Belgia, kes sai debütant Panamast jagu 3:0.

ENNE KOHTUMIST:

Inglismaa ja Tuneesia on varasemalt madistanud kahel korral: 1990. aastal tehti maavõistlusmängus 1:1 viik ning 1998. aasta MMil jäi Alan Sheareri ja Paul Scholesi väravatest 2:0 peale Inglismaa.

Inglismaa kõrgliiga on küll rikkaim ning paljude hinnangul ka keskmise taseme poolest tugevaim, kuid samas on ajalugu näidanud, et koondise tasemel ei suudeta potentsiaali ära kasutada. Inglismaa suurim täht on Tottenhami esiründaja Harry Kane, kes nimetati ka meeskonna kapteniks. Ning nagu inglasele kohane, ei jäänud ka Kane’il enne finaalturniiri optimismist puudu. «Võimatu on MM-tiitlist mitte unistada. Usun, et suudame võita – igaüks suudab. Ma ei saa ju öelda, et me ei võida niikuinii,» arutles Kane.

Viimati 12 aasta eest MM-finaalturniiril mänginud Tuneesia läbis MM-valikturniiri kaotuseta. Kuigi finaalturniiril mängitakse viiendat korda, pole koondis seni suutnud alagrupist edasi saada. Tuneesia koondist tabas MMi eel vigastustelaine, mis on nende võimalusi arvestades suur tagasilöök. Tähti meeskonnas pole, kuid eraldi võib ehk välja tuua ründaja Wahbi Khazri. Kuigi tema karjäär Sunderlandis ebaõnnestus, on ta laenuperioodiga Rennes'is taastanud vormi, mis legendaarse Inglismaa klubi tähelepanu pälvis.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles