Blogi ja galerii: Belgia murdis visalt võidelnud Panama teisel poolajal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistlustel soosikute hulka kuuluv Belgia alistas F-alagrupi avamängus debütant Panama 3:0. Kõik tabamused sündisid teisel poolajal, kui korra jõudis sihile Dries Mertens ja kaks väravat lõi Romelu Lukaku.

Belglased suutsid avapoolajal Panama väravat ohustada mitmel korral, kuid ründajate realiseerimine jättis soovida ning häid tõrjeid näitas Panama väravavaht Jaime Penedo. Teisel poolajal tegi Belgia vigade paranduse.

47. minutil said belglased oma tahtmise, kui Mertens virutas karistusala nurgast otse õhust palli Panama värava tagumisse nurka. Pinged maas ja edasi sai Belgia juba lustida. 2:0 värav löödi 69. minutil, kui Lukaku, kes avapoolajal tegi vaid seitse (!) pallipuudet, suunas väravasse Kevin De Bruyne’i tsenderduse. Sama mängija vormistas lõppseisu kuus minutit hiljem.

ENNE MÄNGU:

Praegune Belgia koondis on riigi ajaloo tugevaim. Kahel eelmisel tiitlivõistlusel on nende puhul välja toodud, et meeskonnas on ohtralt talenti, ent puuduvad kogemused. Ka selle finaalturniiri eel mainivad eksperdid, et Belgial jääb puudu tapjainstinktist.

Meeskonnas olevat rohkelt individuaalset meisterlikkust, ent puuduvat taktikaline küpsus. Belglaste suurim täht on poolkaitsja Kevin De Bruyne, kes tegi Manchester City ridades suurepärase hooaja.

Esimest korda MM-finaalturniirile jõudnud Panama on juba võitnud. Iga punkt alagrupiturniirilt on meeskonna jaoks õnnestumine. Kui suudetakse alagrupis viimaseks jäämist vältida, võib julgesti finaalturniiri õnnestunuks lugeda.

Maailma mõistes suuri tähti meeskonnal pole, kuid nende 29-aastane ründaja Gabriel Torres on kunagi pälvinud ka Manchester Unitedi tähelepanu. Tõsi, seda 11 aasta eest. Oma debüüdi koondises tegi ta juba 16-aastaselt. «Võtan rahva häält kuulda: homme on Panamas riiklik püha!» kuulutas Panama president Juan Carlos Varela pärast koondise MM-finaalturniirile kvalifitseerumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles