Blogi ja galerii: Venemaa alistas Egiptuse ja astus kahe jalaga kaheksandikfinaali (18)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistlustel teenis teise võidu korraldajamaa Venemaa, kes alistas A-alagrupi teises voorus Egiptuse 3:1 ja kindlustas sisuliselt koha kaheksandikfinaalis.

Kui avapoolaeg kulges üsna sündmustevaeselt ja pigem ettevaatlikult, siis teist poolaega alustasid venelased turmtulega. Teise kolmveerandtunni teisel minutil haarasid venelased juhtohjad, kui õnnetult suunas põlvega palli omaväravasse Ahmed Fathi. Turniiri kolmanda värava (kaks avamängus Saudi Araabia vastu) lõi 59. minutil Denis Tšerõšev ja kolm minutit hiljem viis venelased kolme väravaga juhtima Artjom Dzjuba.

Egiptlased polnud veel alla andnud, sest avamängu õlavigastuse tõttu vahele jätnud Mohamed Salah realiseeris 73. minutil enda teenitud penalti. Roman Zobnin tõmbas Salahi maha ning peakohtunik Enrique Caceres otsustas pärast VAR-süsteemi kasutamist, et viga tehti Venemaa karistusalas, kuigi algul määras Caceres Egiptusele kõigest karistuslöögi.

Järelejäänud ajaga ei suutnud egiptlased väga head väravaolukorda luua ja venelased astusid kahe jalaga kaheksandikfinaali. Juhul kui homme Saudi Araabia Uruguayd ei võida, siis on Venemaa koht 16 parema hulgas enam kui kindel. Teoreetiliselt võivad veel kolm meeskonda lõpetada A-alagrupi kuue punktiga, kuid Venemaa praegune väravate vahe 8:1 annab neile väga suure eelise.

Tagasi üles