Tipphetked: valus hoop - Eesti sai Portugalilt kindla kaotuse (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste võrkpallikoondis kaotas Portugalis, Matosinhoses mängitava FIVB Challenger Cupi avakohtumises võõrustajatele 0:3 (19, 16, 20).

Eelmisel kolmapäeval Tšehhis, Karlovy Varys mängitud Euroopa Kuldliiga poolfinaalis Portugalist 3:0 (24, 24, 18) jagu saanud Eesti näitas täna sama vastase vastu hoopis puisemat mängu. Portugal domineeris kohtumist algusest lõpuni ja võitis teenitult.

Neljapäeval kohtub Eesti Kasahstaniga, kellega oldi viimati vastamisi 2009. aastal, mil saadi 3:2 ja 3:0 võidud. Eesti vajab Kasahstani vastu võitu, et pääseda laupäeval mängitavasse poolfinaali, millega säilitataks lootus püüda esikohta ja sellega kaasnevat pääset rahvusvahelise võrkpalliliidu (FIVB) Rahvuste liigasse (endise nimega Maailmaliiga).

Eesti - Kasahstan kohtumine algab neljapäeval kell 20.00 ning otsepilti näitavad sellest Kanal 12 ja Postimees.

Enne mängu:

Eesti teenis koha Challenger Cupile tänu Kuldliigas finaali jõudmisele nagu ka Tšehhi. Euroopast osaleb korraldajana veel Portugali koondis. Lisaks mängivad turniiril Tšiili, Kuuba ja Kasahstan, kes kvalifitseerusid teistest maailmajagudest. Kõiki Eesti koondise mänge näeb Kanal12 ja Postimehe vahendusel.

Mängitakse kahes alagrupis, mõlema grupi kaks esimest pääsevad poolfinaali. Pärast tänast kohtumist mängitakse 21. juunil kell 20 Kasahstaniga ning 22. juuni on puhkepäev. Poolfinaalid peetakse 23. juunil ning finaal ja pronksimäng 24. juunil.

Meeskonnaga sõitsid Portugali ka Kuldliiga finaalturniirilt tervisemurede tõttu puudunud Robert Täht ja Henri Treial, kes on viimased trennid kaasa teinud ning valmis mängima.

Eesti meeskonna peatreener Gheorghe Crețu usub, et kuigi Portugalist alles saadi jagu, pole vastaste kodusaalis midagi kergelt tulemas. «Portugal ja Kasahstan on tugevad tiimid, Portugal mängib kodupubliku ees ja usun, et nad on seal hoopis teistsugune meeskond kui Karlovy Varys. Nad võitlevad kindlasti meeletult ja tuleb raske mäng. Kasahstani kohta olen mõnda videot näinud, selles meeskonnas on ka venelasi tugevduseks võetud ja neid ei saa kindlasti alahinnata. See turniir on ju kõikide osalevate koondiste jaoks suur võimalus mängida kõige kõrgemal tasemel ning arvan, et kõik on näljased ja ihkavad võitu,» kommenteeris juhendaja.

Kapten Kert Toobali sõnul saab esimese vastase Portugali puhul määravaks, kui palju suudavad eestlased vastaste staaride mängutuju rikkuda. «Kui Portugali niinimetatud staarmängijad on isuga asja kallal, siis on Portugal väga ebameeldiv meeskond. Kui nad aga jonnivad nagu Tšehhis, siis on teine asi. Kasahstani kohta palju ei tea, kunagi oleme nende vastu mänginud ja ka kaotanud, tegu on sellise nii-öelda Vene kooliga meeskonnaga. Varasemad mängud selle turniiril enam ei loe ja kõik algab otsast. Pidada tuleb neli mängu ja lihtne seal edu saavutada pole,» rääkis Toobal.

Kasahhide üheks paremaks saavutuseks võib lugeda Aasia karikavõistluste kolmandat kohta. Aasia meistrivõistlustel on saadud kuus medalikomplekti, neist üks kuldne. Eesti kohtus Kasahstaniga viimati 2009. aastal, mil saadi 3:2 ja 3:0 võidud, aasta varem jäädi aga kasahhidele 1:3 alla.

Eesti koondise koosseis Challenger Cupil: Kert Toobal, Markkus Keel, Renee Teppan, Oliver Venno, Mart Naaber, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Henri Treial, Karli Allik, Kristo Kollo, Robert Täht, Rauno Tamme, Rait Rikberg, Silver Maar.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles