Red Bulli meeskond otsustas loobuda Renault' mootoritest

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo Red Bulli meeskonna värvides Austraalia GP'l. Uuel hooajal saab Ricciardo võistelda Honda poolt toodetud jõuallikaga.
Daniel Ricciardo Red Bulli meeskonna värvides Austraalia GP'l. Uuel hooajal saab Ricciardo võistelda Honda poolt toodetud jõuallikaga. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Red Bull otsustas ühes selle hooaja lõpuga loobuda koostööst Renault'ga ning aastatel 2019 ja 2020 võistelda vormel 1 sarjas Honda mootoritega.

Red Bull on viimased 12 hooaega vormel 1 sarjas kasutanud Renault' poolt toodetud jõuallikaid, kuid uuel hooajal otsustati vahetuse kasuks. Red Bull võitis nende aastate jooksul, millal Renault'ga koostööd tehti, neli korda tootjate arvestuses tiitli.

Red Bulli ja Renault' suhted jahenesid peale aastat 2014, kui kasutusele tulid uued hübriidmootorid ning Renault' jõuallikad jäid Ferrari ja Mercedese omadele pidevalt alla.

Red Bulli meeskonna pealik Christian Horner usub, et Honda mootoritega suudetakse olla paremini konkurentsis kui siiani. «Selle lepinguga algab meeskonnas uus ja huvitav ajajärk. Meie eesmärgiks ei ole mitte ainult võita etappe, vaid konkureerida ka MM-tiitlitele,» vahendab BBC Horneri sõnu.

«Peale pikka kaalumist ja hindamist oleme veendunud, et koostöö Hondaga on meie meeskonna jaoks õige suund,» rääkis Horner. Honda mootoreid hakkavad kasutama nii Red Bulli võistkond kui ka nende sõsartiim Toro Rosso. «Kuna meil on nüüd kaks meeskonda korraga, millele me mootoreid toodame, saame me topelt informatsiooni oma mootorite töövõimekuse kohta,» rääkis Honda president Takahiro Hachigo.

Red Bulli meeskond on veendunud, et see käik on õige, sest McLareni meeskond vahetas selleks hooajaks Honda mootorid Renault' mootorite vastu põhjusel, et nende arust olid just Honda jõuallikad need, mis nende kiirust piirasid. Sellel hooajal on aga näha, et McLareni masinad on tegelikult nüüd veelgi aeglasemad. See annab Red Bulli tiimile kindlustunnet, et Honda mootorid on veidike paremad kui Renault' omad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles