Iraani jalgpall panustab Soome sisule!

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlane Mikko Kujala (vasakul) on Iraani jalgpallikoondise füüsilise ettevalmistuse treener, kelle ülemuseks endine Madridi Reali ja Portugali pea- ning Manchester Unitedi abitreeener Carlos Queiroz. FOTO: Cal Sport Media/sipa Usa/scanpix
Soomlane Mikko Kujala (vasakul) on Iraani jalgpallikoondise füüsilise ettevalmistuse treener, kelle ülemuseks endine Madridi Reali ja Portugali pea- ning Manchester Unitedi abitreeener Carlos Queiroz. FOTO: Cal Sport Media/sipa Usa/scanpix Foto: Cal Sport Media/Sipa USA/Scanpix

Iraani - Maroko MM-kohtumine Peterburi Krestovski staadionil on äsja lõppenud ning mõlema riigi ajakirjanike hordid sööstavad mixed zone’is (koht, mille mõlemad meeskonnad pärast mängu täies koosseisus läbivad ja kus pressil on võimalus mängijate-treeneritega vestelda) iga riietusruumist väljuva mängija juurde aru pärima.

Marokolastele esitatavad küsimused on murelikud, iraanlastele hoopis lõbusamad, sest viimased võitsid kohtumise 1:0 90+5. minuti väravast. Iraani ja Maroko ajakirjanike õlgade tagant piiluvad kärsitult ka kaks Soome ajakirjanikku. «Huvitav, kus see Mikko on?» küsib üks. «Peaks kohe tulema, ülejäänud meeskond juba liigub,» sõnab teine lehemees.

Ja ei eksi. Mikko sammubki Iraani meeskonna riietusruumist välja ja on varmalt valmis rääkima nii vapustavast võidust kui ka oma põnevast töökohast maailma ühe tipptreeneri tiimis. 40-aastane soomlane Mikko Kujala on nimelt Iraani koondise füüsilise ettevalmistuse treener (ja ainuke MMil koondiste juures töötav soomlane). Tema ülemus on endine Madridi Reali ja Portugali koondise peatreener Carlos Queiroz, kes juhendab Iraani alates 2011. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles